“Ortak Geçmişimize Yakışmayan Bu 2 Yasa Girişimini Şiddetle Kınıyoruz”

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Ortak geçmişimize yakışmayan bu 2 yasa girişimini şiddetle kınıyor, bundan sonra görüşüleceği Senato’da aklıselimin ağır basarak reddedileceğine inanmak istiyoruz” dedi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen yasa tasarılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözde Ermeni soykırımı konusunda ABD Temsilciler Meclisi kararının gerçeklerden uzak, bir akara olduğunu ifade eden Uysal, “Karar, NATO müttefiki olarak ülkemizi ve 82 milyon Türk vatandaşını son derece yaralamış, üzmüş ve kırmıştır” dedi.

Genel Başkan Uysal, Barış Pınarı operasyonu nedeniyle onayladıkları Yaptırım Yasa Tasarısı hakkında ise “Son derece haksız, ikili ilişkilerde telafisi güç hükümler içermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamadaki değerlendirmelerinde şunarı kaydetti:

“İkisinin aynı gün kabul edilmesi son derece manidardır”

“ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi kanadı 29 Ekim 2019 tarihinde "Ermeni Soykırımı konusunda ABD'nin tutumunu teyit" başlıklı karar tasarısını 11'e karşı 405 oyla ve Türkiye'ye Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle bir dizi yaptırım öngören yasa teklifini ise 16'ya karşı 403 oyla kabul etmiştir. 

ABD Kongresinde uzunca bir süredir zaman zaman gündeme getirilen ancak Yönetim tarafından karşı çıkılması sonucu sonuçlanamayan “sözde” Soykırım Tasarısı ile, Türkiye’nin son derece haklı Barış Pınarı operasyonu sonrasında gündeme gelen Yaptırım Yasa Tasarısının aynı gün içinde peş peşe kabul edilmesi dikkat çekicidir.

ABD’nin, önce 6 Aralık 2017’de Osmanlı’nın Kudüs’ten ayrılışının 100. Yılında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, sonra da Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladığımız bir günde Temsilciler Meclisinde kabul edilmesini son derece manidar buluyoruz.

 

“Gerçeklerden uzak bir karar”

Sözde Ermeni soykırımı konusunda ABD Temsilciler Meclisi gerçeklerden uzak, tarihçilere bırakılması gereken kararı, NATO müttefiki olarak ülkemizi ve 82 milyon Türk vatandaşını son derece yaralamış, üzmüş ve kırmıştır.

 

“Yaptırım yasa tasarısı ikili ilişkileri zedeler”

 Birleşmiş Milletler şartının 51. maddesi uyarınca başlatılan ve uluslararası meşruiyeti bulunan Barış Pınarı operasyonu nedeniyle, Temsilciler Meclisinin Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleri tarafından hazırlanarak onaylanan Yaptırım yasa tasarısı ise, son derece haksız, ikili ilişkilerde telafisi güç ve uzun zamana sebep olabilecek hükümler içermektedir. Bu çerçevede, yasa tasarısının silah sanayi yanında enerji sektörüne yönelik, bazı siyasi kişilerin mal varlığı ve vize yasağı gibi, hususlar içermesi son derece rahatsız edicidir.

 

“Bu 2 yasa girişimini şiddetle kınıyoruz”

 Demokrat Parti olarak, Kore’den Afganistan’a dünyanın değişik coğrafyalarında ortak amaçlar için mücadele eden 2 ülkenin, ortak geçmişine yakışmayan bu 2 yasa girişimini şiddetle kınıyor, bundan sonra görüşüleceği Senato’da aklıselimin ağır basarak reddedileceğine inanmak istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.