Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

Özdağ : “Sn. Erdoğan Üst Düzeyden Bir Kararlılık Emaresi Dile Getirmemiştir”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Selçuk Özdağ, “Sn. Erdoğan, saldırı olayından sonra telefonla arayarak sadece olayın nasıl olduğu ve nerde gerçekleştiğini sormuş, beklentim hilafına olayı tel’in etmemiş, kınamamış ve suikast girişiminin aydınlığa kavuşturulması için en üst düzeyden bir kararlılık emaresi dile getirmemiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yaparak, Uğradığı saldırının ardından gelen geçmiş olsun mesajları için sosyal medya hesabından tek tek teşekkür eden ve Cumhurbaşkanı’nın, saldırı sonrasında gerekli özeni göstermediğine dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Selçuk Özdağ; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olayla ilgili yeterli özeni göstermediğini dile getirerek, tepki gösterdi.

“CUMHURBAŞKANI, OLAYIN NASIL OLDUĞUNU SORDU”

Olaya ilişkin Cumhurbaşkanı’nın kararlı bir duruş sergilemediğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “İktidar destekçilerinin, şahsıma yapılan suikast girişiminden bile bir mağduriyet ve propaganda alanı oluşturmaya çalışması gerçekten manidar. Gn. Başkanım Sn. Ahmet Davutoğlu’na yönelik itibar suikastının de ne amaçla yapıldığı aşikâr. Sn. Erdoğan, saldırı olayından sonra telefonla arayarak sadece olayın nasıl olduğu ve nerde gerçekleştiğini sormuş, beklentim hilafına olayı tel’in etmemiş, kınamamış ve suikast girişiminin aydınlığa kavuşturulması için en üst düzeyden bir kararlılık emaresi dile getirmemiştir” dedi.

“SALDIRININ BASİT BİR TRAFİK KAZASI GİBİ DEĞERLENDİRİLMESİ, BEKLEDİĞİM BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİ”

 Hayal kırıklığına uğradığını belirten Özdağ, “Olayın sıcaklığı ve beklediğim ‘gereği yapılacak’ kararlılık ifadelerinin dile getirilmemiş olması bende bir hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Saldırının basit bir trafik kazası gibi değerlendirilmesi Sn. Cumhurbaşkanından beklediğim bir yaklaşım değildi.  Ardından hastanede ziyaretime gelen Gn. Başkanımız Sn. Davutoğlu’na görüşme hakkında bilgi verirken o esnada Sn. Cumhurbaşkanı’nın hatırlamadığım geçmiş olsun sözlerini dile getirmediğim için olsa gerek konuyu benim beyanım üzerine medyaya yansıyan haliyle ifade etmiştir” ifadelerini kullandı.

“BU OLAYI ÇÖZMEK İSTEMEYENLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTİR”

Cumhurbaşkanı’nın tavrının olayın kapanmasını isteyenlerin ekmeğine yağ süreceğini dile getiren Özdağ, “Daha sonra danışmanımın uyarısı ile yanlış anlamaya mahal vermemek adına, konuşmanın sonunda Sn. C. Başkan’ının geçmiş olsun dediğini bizzat ifade ettim. Bir siyasi suikast girişimi neticesinde olayın esası gözden kaçırılıp kelime oyunlarının arkasına sığınmaya çalışmak, tam da bu olayı çözmek istemeyenlerin ekmeğine yağ sürmektir. Geçmiş olsun dediydi demediydi tartışmasına verdiğiniz önemi biraz da olayın gerçek mahiyetine ve saldırının en üst düzeyde hala niçin kınanmadığına, faillerin yakalanmamasına verseniz de samimiyetinize muttali olsak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.