Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Özel: Açıkça Siyasi Rüşvet Teklifidir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP'ye yakın, MHP'li bakanlar atanabilir” sözüne ilişkin, “MHP’li milletvekillerine ve MHP Grubuna açık siyasi rüşvet teklif etmektedir. Eş zamanlı olarak görüşmeler sırasında bir Başbakan’dan bir siyasi parti grubuna ve milletvekillerine açıkça siyasi rüşvet teklifidir” dedi.

Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Meclis Başkanlığına Başvurdu

Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur ilk gününde gizli oylamanın ihlal edildiğini, açık yapıldığını savunan Özel, şöyle dedi:

“Anayasanın ve İçtüzüğün çiğnenmesi durumu bir kez daha ortaya çıktı. Her turda hem dijital kayıt cihazlarıyla, kameralarla, fotoğraf makinalarıyla gizli oylamanın açık yapıldığını tespit ediyoruz. Oylamanın usulüne uygun olarak yapıldığının imza altına alınan bu kitapçıklara 3 Sayın Katip Üye pul verdiğim kişilerin bir tanesi tamamına yakını diye demiş, bir tanesi çoğunluğu demiş, bir tanesi yarıdan fazlası demiş.
Aldığı pulları birine göstererek dışarıda koyuyor, kabine girmiyor diye şerh düştüler. Bu şerhlerden sonra sayımda görevli olan Katip Üyemiz de şerh düşmek istedi, buna izin vermediler. Katip Üyemiz de yazılı olarak başvuruda bulundu, bunu da dün tutanağa geçirttik. Bugün de Meclis Başkanlığına resmi olarak verdik.Burada bu sayıları tutturup, Anayasa Mahkemesini ‘benim lehime karar vermezsen sana da FETÖ’cü derim’ tehdidiyle baskı altına alınırsa bu eninde sonunda vatandaşın vicdanından döner.”

“MHP Grubuna Açık Siyasi Rüşvet Teklif Etmektedir”

Basın mensuplarının “Başbakan Binali Yıldırım’ın, ‘Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP'ye yakın, MHP'li bakanlar atanabilir’ sözüne ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:

“Zaman zaman tehdit, zaman şantaj en sonunda da rüşvet teklifleriyle devam ediyor. Sayın Bahçeli’nin kendi milletvekillerine 'bu teklif geçmezse seçim gelir, erken seçim gelir' ifadesi açıkça tehdit ve şantajdı. Bugün Başbakan görüşmeler sırasında devam ederken görüşmeler bu sabah online eş zamanlı olarak MHP’li milletvekillerine ve MHP Grubuna açık siyasi rüşvet teklif etmektedir. ‘Bu geçerse bazı bakanları MHP’li yapacağım’.
Eş zamanlı olarak görüşmeler sırasında bir Başbakan’dan bir siyasi parti grubuna ve milletvekillerine açıkça siyasi rüşvet teklifidir.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.