Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Özel: “Erdoğan’ın Boy Ölçüşmeye, Aşık Atmaya Boyu Da Yetmez Gücü De Yetmez Kalibresi De Yetmez”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin, “5 yıllık yetkiyi 1.5 yıl önceden veriyor. İçeri girmesi, tokalaşması, çayı, çorbası her şey dahil 30 dakika. Apartmana yönetici seçtik biz bundan 3 yıl önce, 4.5 saat sürdü seçim” dedi. Özel, “Ne yerlilikte ne millilikte ne CHP ile ne de ona destek gönül vermiş kitlelerle Recep Tayyip Erdoğan’ın boy ölçüşmeye, aşık atmaya boyu da yetmez, gücü de yetmez, kalibresi de yetmez” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Biz CHP olarak yapılacak olan uyum çalışmaları noktasında resmi komisyonlarda, resmi katkıları vermeye hazırız. Ama onun dışında her partinin davet edilmediği doğru düzgün çalışmaların yapılmadığı ve sarayın istediğinin metinlere derç edildiği yerlerde katkı yapmayacağız” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Tarafsız makamlarda olması gerekenlerin yapmış oldukları görevlerini kötüye kullanma, görevlerini hakkaniyetle yerine getirmeme gibi durumlarda bunlara tam saha press yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“BASİT BİR ODA TARTIŞMASI FALAN DEĞİLDİR”

 “Meclis’i bir tek adam zihniyeti yönetiyor. Bundan bıktık, usandık” ifadesini kullanan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Son günlerde içinde bulunduğumuz tartışma böyle basit bir oda tartışması falan değildir.

TBMM Başkanlığı Sözleşmeli Bilişim Personel Alım İlanı. Başvuruda istenen belgeler. KPSS puanını gösteren üzerinde doğruluma kodu olan KPSS sonuç belgesi istiyor. Parantezi açıyor, diyor ki KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 kabul edilecektir.

Bu arkadaşların içinden hangileri Meclis’e girecek göreceğiz. Tam alım aşamasındayız. Kaç para maaş alacaklar, 15 ila 20 bin lira arasında.”

“APARTMANA YÖNETİCİ SEÇTİK BİZ BUNDAN 3 YIL ÖNCE, 4.5 SAAT SÜRDÜ SEÇİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine de değinen Özel, şöyle dedi:

“1.5 yıl önceden 5 yıllık yetki vermeye karar vermiş arkadaş. 6.5 yıllığına kefil oluyor Erdoğan’a, bu devleti iyi yöneteceğine. Çünkü o sistemde güvenoyu yok, gensoru yok. 

5 yıllık yetkiyi 1.5 yıl önceden veriyor. İçeri girmesi, tokalaşması, çayı, çorbası her şey dahil 30 dakika.

Apartmana yönetici seçtik biz bundan 3 yıl önce, 4.5 saat sürdü seçim. Devleti 5 yıl boyunca sınırsız yetkilerle tek adam yetkisi ile yönetecek adama kendi partisinden 1.5 yıl önce yetki veriyor, adayım yok diyor ve toplam 30 dakika sürüyor. 30 dakika içeri girme, bağlılıklarını bildirme, partinin anahtarlarını teslim edip çıkma süresinden daha fazlası olamaz.

“BOYU DA YETMEZ GÜCÜ DE YETMEZ KALİBRESİ DE YETMEZ”

Ne yerlilikte ne millilikte ne CHP ile ne de ona destek gönül vermiş kitlelerle Recep Tayyip Erdoğan’ın boy ölçüşmeye, aşık atmaya boyu da yetmez gücü de yetmez kalibresi de yetmez.”

MAHİR ÜNAL’A YANIT VERDİ

AK Partili Mahir Ünal’ın açıklamalarına değinen Özel, şöyle dedi:

“Mahir Ünal’a şunu sorarlar, sen darbe başarılı olsaydı Türkiye’yi yöneten kadroların içinde yine olacak mıydın, olmayacak mıydın?

Mahir Bey’i bilirler. İki tane terör örgütünden şikayet ediliyor Türkiye’de sürekli biri PKK biri FETÖ. Daha önce sordum, bir daha sorayım AKP’de hem FETÖ ile hem PKK ile işbirliği ve görüşmelerle ilgili suçlanabilecek ilk isim kimdir? Tek isim, ilk akla gelen isim elbette ki Mahir Ünal.”

“O ODA DA BUGÜN YAPTIKLARI DÜZENDE İKTİDAR TARAFI İŞGALCİ POZİSYONDADIR”

“Oda ile Meclis yönetimi görüntü aldırdı, odanın harcamalarında lüks bir harcama olmadığını söylediler, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Eskiye göre oldukça lüks” diyerek şöyle devam etti:

“Bu işgali teşhir ediyoruz diyoruz. Bize diyor ki benim çantam vardı. O oda da bugün yaptıkları düzende iktidar tarafı işgalci pozisyondadır.

Öbür oda da çökme tehlikesi var diyor. Meclis’in personeline o odada çalışın diyor.

Çökme tehlikesi var diye kendimizi kaçırdık. Günde bir iki kez verilen aralarda 5’er dakika orada duracağız biz diye güvenli yere ama bütün kavaslar, Kanunlar Kararlar personeli Meclis 16 saat çalışıyorsa kürsüde olanlar hariç o odada çökme tehlikesinin altında. İnsaf mı, vicdan mı, yapılan iş doğru mu?

“AKP’NİN İŞGAL MANTIĞIYLA YAPILMIŞTIR”

Gecekondu gibi kendilerine oda yapılıyor orada. Yapılan oda izinsiz yapılmıştır. AKP’nin işgal mantığıyla yapılmıştır. Oldu-bitticiliği ile yapılmıştır.”

CHP’NİN UYUM YASALARINDAKİ KIRMIZI ÇİZGİLERİ

“Uyum yasalarıyla ilgili olarak kurulacak komisyona siz üye verecek misiniz?” sorusuna ise Özel, şu yanıtı verdi:

“Uyum yasalarını ikiye ayırıyoruz. Uyum yasalarına bakarken, birincisi; yıllardır CHP’nin de söylediği ve yapılmasını çok daha ileri düzenlemelerle yapılmasını savunduğu maddeler. Örneğin değişecekse, düşecekse seçim barajının düşmesi gibi bir madde varken ya da siyasetin finansmanı, siyasetin şeffaflaştırılması, hesap verilebilirlik, bununla ilgili değişiklikler yapılacaksa yurt dışı seçim çevresinden milletvekili seçilmesi gibi CHP’nin önerdiği bir mesele Seçim Kanununa derç edilecekse bu tip yasalar da yani hem anayasal hem de CHP’nin kendi programı gereğince önermiş olduğu birtakım iyiye değişikliklerde elbette CHP kurun yapılsın dediğimiz çalışmanın içinde olacaktır. Ama tek adam rejiminin anayasal, meri olan yürürlükte olan ama meşru olmayan anayasaya göre tahkimine göre yapılacak değişikliklerde bizim işimiz yok.

“RESMİ KOMİSYONLARDA RESMİ KATKILARI VERMEYE HAZIRIZ”

Ama Meclis’te bu çalışmalar için bir komisyon kurulur, komisyonda 4 parti var, gerekiyorsa alt komisyon kurulur, alt komisyonda 4 parti var, harıl harıl çalışır. Ama bunlar ne yapıyorlar, AKP’den bir kişi MHP’den bir kişi CHP’yi çağıralım. Arnavut düğünü gibi çağırsak da gelmese, gelmese de gücensek, HDP’den de kimseyi almayalım ve bir çözüm üretelim. Bu doğru değil. CHP olarak şunu ifade ediyoruz, olarak yapılacak olan uyum çalışmaları noktasında resmi komisyonlarda resmi katkıları vermeye hazırız. Ama onun dışında her partinin davet edilmediği doğru düzgün çalışmaların yapılmadığı ve sarayın istediğinin metinlere derç edildiği yerlerde katkı yapmayacağız.

Arnavut dediğimiz meselede de, Manisa’da muhteşem düğünler oluyor. O düğünlere herkesin davet edilmesi gerekiyor. Düğüne davet edilmediğimiz de Arnavutların böylesine hoş bir davetinden mahrum kalırsak ciddi şekilde güceneceğimizi ifade ediyoruz, burada söylemeye çalıştığımız o güzel düğünlere davet edilmeyenin gücenmesi gibi bir durumdur.

AKP ve MHP’nin kotardığı anayasa çalışması gibi informal bir çalışmayı asla doğru bulmuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.