Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Özlü, “Çocuklarımıza Bize Bırakılandan Daha Güzel Bir Ülke Bırakacağız”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 15 Temmuz açıklaması yaptı. Özlü, “Tarih boyunca vatanına, devletine hiçbir zaman ihanet etmemiş olan milletimiz, milletine inanan lideri Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hainlere geçit vermemiştir” ifadelerini kullandı.
 
Bu toprakların, her karışının şehitlerin kanlarıyla sulanmış olduğunu söyleyen Özlü, 15 Temmuz gecesi 249 şehit ve iki bine yakın gazinin kanlarıyla sulanarak bir kez daha vatan olduğunu belirtti.
 
Bakan Özlü, 15 Temmuz’a ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
"15 Temmuz gecesi atalarımızdan miras kalan vatan sevgisi ve şehitlik arzusuyla sokağa çıkan milletimiz, tanklara, kurşunlara, bombalara göğsünü siper ederek hayasız bir akını durdurmuştur. Tarih boyunca vatanına, devletine hiçbir zaman ihanet etmemiş olan milletimiz, milletine inanan lideri Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hainlere geçit vermemiştir.15 Temmuz gecesi, Anadolu halkındaki derin seziş, kuvvetli sağduyu ve asırların tecrübesine dayanan muhteşem irfanının eseridir. Bu vatanda bağımsız yaşamanın en büyük teminatı Anadolu irfanıdır.
 
‘15 Temmuz Kahramanlarının Halleri Kara Toprağa Bir Gül Bahçesine Girer Gibi Girmekle Açıklanabilir’
 
15 Temmuz kahramanlarının hallerini, akıl ve mantıkla izah etmek mümkün değildir. Darbecilere silahsız karşı çıkmak, tankların önüne yatmak, F-16’lara kafa tutmak, az sonra ölmek ihtimalini görünce yani başındaki havuzdan abdest almak, kamyonla Taksim’e adam taşımak, ancak ve ancak vatan sevgisiyle ve şehitliğe olan inançla açıklanabilir. Kara toprağa bir gül bahçesine girer gibi girmekle açıklanabilir.
 
‘Sanayicinin İhtiyaçları Doğrultusunda Yapısal Reformlara Devam Edeceğiz’
 
15 Temmuz’da Türkiye ekonomisi de demokrasi gibi test edildi ve bundan da başarı ile çıktı. 16 Temmuz sabahı Türkiye’de her yerde fırınlar çalıştı, marketler açıldı. Hayat normal akışı ile devam etti. Vatandaşlarımız hain ve alçak darbe girişimine kafa tutarcasına yaşamına, olağan sürecinde devam etti. Büyüme trendini uzun süredir devam ettiren ülke ekonomisi de darbenin olduğu 3. çeyrekte daralsa da yine de 2016 yılını yüzde 2,9 büyüme ile kapattı. Alınan tedbirlerle toparlanan ülke ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde beklentileri de asarak yüzde 5 büyüdü.

Şimdi önümüzdeki döneme dair beklentilerin olumlu olduğu öncü göstergelerin üretim artışına işaret ettiği, ekonomiye güvenin yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Gerek kapasite kullanım oranları gerekse de güven endeksleri üretim tarafında önümüzdeki aylarda canlanmanın süreceğini göstermektedir.

Büyümeyi kalıcı hale getirmek üzere yapısal reformlara öncelik veren hükümetimiz geçtiğimiz yıl yasalaşan Ar-Ge reform Paketi ve Sınai Mülkiyet Yassı’ndan sonra bu aybaşında da sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi amacıyla çıkarılan kanunu hayata geçirdi. Böylelikle sanayicinin üretim yeri sorunundan, nitelikli personel ihtiyacına, mali yüklerinin azaltılmasından yerli üretimin desteklenmesine kadar birçok alanda sorunu giderilmektedir. Sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda yapısal reformlara devam edeceğiz.15 Temmuz gecesi, tüm dünyaya şunu bir kere daha gösterdik:
 
Bu ülkeyi ve demokrasiyi seviyoruz. Devletsiz, bayraksız, vatansız yaşamaktansa ölmeye hazırız. Bu vatanı kanımız pahasına savunacağız ve çocuklarımıza bize bırakılandan daha güzel bir ülke bırakacağız."

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’nda 15 Temmuz Anılıyor

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümünde anma etkinlikleri çerçevesinde Bakanlık merkez bina giriş fuaye alanında “Şehitler Dile Geliyor” konulu sergi açıldı.

Şehitlerin fotoğraflarının ve nerede şehit olduklarının yazılı olduğu fotoğraflar personel ve ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle gezildiği belirtildi.








Ayrıca bakanlığın merkez hizmet binasnın dışına “15 Temmuz Destanı” konulu dev posterler asıldı.











Öte yandan bakanlığa bağlı kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından da 2016 yılı içerisinde “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” adı altında kitap basılıp kamuoyuna dağıtıldı.  
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.