Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

Parti Ve İttifakların Pusuladaki Yeri Kura İle Belli Oldu

Milletvekili genel seçiminde kullanılacak oy pusulasında Cumhur İttifakı birinci, Millet İttifakı ise altıncı sırada yer alacak.

24 Haziran seçimlerinde partilerin ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) kura çekimi yapıldı. Kura çekimi öncesi konuşan YSK Başkanı Sadi Güven, “Önce ittifakların ve siyasi partilerin adları yazılı fanustan kurum tarafından çekim yapılacak, ismi çıkan ittifakın temsilcisi gelerek pusuladaki sırasını belirleyecektir. Oy pusulasındaki sıralama pusulanın solundan sağına doğru olacaktır. Daha sonra ittifak içerisindeki sıralarının belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapılacak” dedi. Güven’in açıklamasının ardından kura çekimi yapıldı. Buna göre, 24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde kullanılacak oy pusulasında Cumhur İttifakı birinci, HÜDA PAR 2’nci, Vatan Partisi 3’üncü, HDP 4’üncü, BTP ise 5’inci, Millet İttifakı ise altıncı sırada yer alacak.

KURA ÇEKİMİNE GÖRE PUSULADAKİ SIRALAMA

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

KURA ÇEKİMİNE GÖRE İTTİFAK İÇİ SIRALAMA

Cumhur İttifakı

1- AK Parti

2- MHP

Millet İttifakı

1- CHP

2- Saadet Partisi

3- İYİ Parti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.