Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

“Piyasaların Albayrak’ın İstifasına Verdiği Olumlu Tepki, Kendisine Duyulan Güvensizliğin Ortaya Çıkmasıdır”

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Piyasaların Albayrak’ın istifasına verdiği olumlu tepki kendisine duyulan güvensizliğin ortaya çıkmasıdır. Kamu dış borç stoku dün itibarıyla 66 milyar azaldı, bu apara ile iki tana Atatürk barajı yapabilirsiniz. Bir başka deyişle iki günde iki baraj parası çıktı. 700 bin EYT mağduru vatandaşımıza 45 ay boyunca ortalama 2300 lira maaş ödeyebilirsiniz. Bakan’ın istifası ile ortaya çıkan tablo içinde bulunduğumuz sorunların topyekün çözüleceği anlamına gelmez." dedi. 

Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerek açıklamasına başlayan Dervişoğlu, Türk siyasetinin son günlerde tarihte görülmemiş ciddiyetsizliklere şahit olduğunu, bir çok gayriciddi gelişmeye şahit olunduğunu belirterek şunları söyledi: 

“BU SİSTEM DEĞİŞMEDİKÇE HİÇBİRŞEY DEĞİŞMEYECEKTİR”

“Sosyal medya ergeni haline gelen makam sahipleri devlet idaresinin emanetlerinde olduğu gerçeğinden her geçen gün uzaklaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını sosyal medyadaki mesajından öğrendik. Devlet yönettiğini iddia edenlerden bu ciddiyetsizliğe karşı bir ciddiyet uyarısı gerçekleştirmelerini bekledik. Biri de çıkıp deme ki, Büyük Türk milletinin hazinesini sana emanet ettik, bu makam ben oynamıyorum artık diyerek terkedilecek bir makam mıdır? Biri de çıkıp demedi ki biz bu kadar önemli bir makamı böyle bir ciddiyetsizliğe mi emanet ettik. Hükümet artık aklını başına almalı, devlet yönetimini değerler mezarlığına dönüştüren nepotizmin esaretinden kurtulmalıdır. Piyasaların Albayrak’ın istifasına verdiği olumlu tepki kendisine duyulan güvensizliğin ortaya çıkmasıdır. Kamu dış borç stoku dün itibarıyla 66 milyar azaldı, bu apara ile iki tana Atatürk barajı yapabilirsiniz. Bir başka deyişle iki günde iki baraj parası çıktı. 700 bin EYT mağduru vatandaşımıza 45 ay boyunca ortalama 2300 lira maaş ödeyebilirsiniz. Bakan’ın istifası ile ortaya çıkan tablo içinde bulunduğumuz sorunların topyekün çözüleceği anlamına gelmez. Burada sorgulanması ve tartışılması gereken asıl mesele sistemdir. Madem ki başkanlık sistemi ile yönetiliyoruz olumsuzlukların sonucu sadece bakanlar olamaz. Olumsuzlukların yegane sorumlusu bizatihi Başkandır. Bu sistem değişmedikçe hiçbirşey değişmeyecektir.”  

“BU İKTİDARIN SONUNU GÖRECEĞİMİZ GÜNLER YAKLAŞMIŞTIR”   

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasını değerlendirerek, “Dün Sayın Erdoğan enflasyonu daha da düşüreceklerini söyledi. Enflasyon her geçen gün yükselirken nasıl oluyor da düşürülebiliyor anlayabilmiş değilim. Merkez Bankası’nın atacağı adımların yanında olacağız dediler, hukuk devletini güçlendireceğiz dediler. Bir iktidarı, iktidarının 18. yılında edeceği sözler değil bunlar ama İYİ Parti olarak bunların takipçisi olacağız. Güvene odaklanacağız dediler, yapısal reformlar yapacağız dediler, serbest piyasaya bağlı kalacağız dediler ama bunları zaten 18 yıldır söylüyorlar, bunları tekrarlıyor olmaları aslında bir sorun göstergesidir. Bu iktidarın sonunu göreceğimiz günler yaklaşmıştır” dedi. 

"İYİ PARTİ’DE SAYIN ÜMİT ÖZDAĞ’IN İDDİALARINI CİDDİYE ALAN HERHANGİ BİR ARKADAŞIMIZ YOKTUR"

Dervişoğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin, Ümit Özdağ açıklamalarında iki isim verdi ve bu iki isim aslında disipline gitmeli ben değil şeklinde bir ifadesi var nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna şu yanıtı verdi:  

“Başka isimleri de saydılar ama Sayın Özdağ’ın beni asıl ilgilendiren ifadesi; ben asla milletime yalan söylemedim demesidir. Milletime yalan söylemedim diyen bir siyasi şahsiyetin göz göre göre yalan söylüyor olması tarafımdan kabul edilebilecek bir davranış değildir. İYİ Parti’de herşey şeffaf bir biçimde yürütülmektedir.  İYİ Parti’nin gizli ilişkileri ve ajandaları yoktur. Demokrasiyi kendi içerisinde içselleştirilmiş bir siyasi partiye yöneltilebilecek ithamlar sınıfına dahil etmiyorum Ümit Beyin söylediklerini. Arkasında başka şeyler arıyorum, dolayısıyla yalan söylediğini, özellikle HDP’nin içinde bulunduğu bir anayasa görüşmesinin İYİ Parti tarafından yapılabilmesinin mümkün dahi olamayacağını tekrarlıyorum. Ortada kamuoyunu ikna edebilecek herhangi bir belge, veri, delil yokken İYİ Parti’ye yönelttiği bu iftiranın elbette ki bir bedeli olacaktır diye düşünüyorum. 
İYİ Parti olarak Sayın Ümit Özdağ’ın iddialarını ciddiye alan herhangi bir arkadaşımız yoktur, mensubumuz yoktur. Biz iktidarın büyük yalanlarıyla uğraşıyoruz. Özdağ’ın küçük ve miğde bulandıran yalanlarıyla vakit kaybedecek değiliz. Kendisi Disiplin Kurulu’na sevkedildi. Siyasetin bedeli bellidir, İYİ Parti’ye vermeye çalıştığı bu zararın mutlaka bir karşılığı olmalıdır. Kendisine Pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor. Siyasi alıcısı çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama kendini strateji dehası diye tanımlayan bu arkadaşın bence yaptıkları işi değerlendirebilecek aklı selim arkadaşları da vardır otursun konuşsun. Kendisini psikolojik yönden de gergin gördüm acil şifalar diliyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.