Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

PKK'ya Finansal ve Lojistik Destek Sağlayan Belediyelere Kayyum Atanacak

Hükümet, bu kez terörle mücadele ve OHAL kapsamında yeni bir Kanun Hükmünde Kararname hazırlıyor. Son yapılan terör saldırılarının ardından PKK terör örgütü ile mücadele kapsamında yeni önlemler arasında PKK’ya finansal ve lojistik destek sağlayan belediyelere kayyum atanacak. Güneydoğu illerinde bazı STK’lar  kapatılacak.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre;  Elazığ, Gaziantep ve Cizre’ye yapılan bombalı saldırılarının ardından, Hükümet harekete geçti. OHAL kapsamında yeni çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararnamede yer alacak terörle mücadele önemleri arasında bölgenin güvenliğine yönelik yeni hedefler var.

Yeni KHK’da alınacak  önlemler şöyle:

“Güneydoğu illerinde, PKK terör örgütüne finansal destek sağladığı gerekçesiyle  çok sayıda belediyeye kayyum atanacak. PKK terör örgütü ile ilişiği tespit edilen STK’lar kapatılacak. PKK terör örgütü ile bağı olan bölge işadamlarına yönelik gözaltılar yapılacak. Ayrıyeten bölgede güvenlik önlemleri artırılacak.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.