Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis gülben ergen demet akalın Aleyna Tilki zorlu psm Sertab Erener kazakistan Ebru Gündeş moskova

"Rektörlük Seçimini Kaldıranlar, Aynı Gerekçeyle Genel Seçimleri De Yaptırtmayalım Diyebilirler"
KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasını “Her rektör seçimi öncesi kamplaşmalar olur. Gerginliğin ortaya çıkmaması için böyle bir KHK çıkarıldı” sözleriyle savunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Bu açıklama tam bir skandal. AKP anlayışı, kendisinin kaybedeceğini anladığı anda aynı gerekçeyle genel, yerel seçimleri bile yaptırtmayalım diyebilirler” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile rektör seçimleri kaldırılmış, rektör atamalarının doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından yapılması düzenlemesi getirilmişti. Kararnamenin çıkmasının ardından ilk icraat olarak da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 86’sını alan Prof. Dr.Gülay Barbarosoğlu yerine, seçimlere bile girmeyen ve AKP Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’ın kardeşi olan Prof.Dr. Mehmet Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmıştı. 
 
CANKURTARAN: “NUMAN KURTULMUŞ’UN AÇIKLAMASI SKANDAL!”
Kamuoyunda büyük tepki çeken bu atamanın ardından dün gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili soru üzerine “Şimdi biliyorsunuz rektör seçimleri konusunda geçtiğimiz dönemlerde her rektör seçimi sırasında hemen hemen maalesef kamplaşmalar olur.
Farklılıkların, gerginliklerin ortaya çıkmaması adına böyle bir KHK çıkarıldı, sayın Cumhurbaşkanımız da önüne konan isimlerden bir tanesini atadı” demişti.
Numan Kurtulmuş’un açıklamasını tam bir skandal olarak nitelendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, şöyle konuştu:
 
“AKP’NİN DEMOKRASİNİN D’SİNE İNANMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR”
“Bu açıklama AKP’nin demokrasinin D’sine bile inanmadığını göstermiştir. Bugüne kadar darbe dönemleri hariç seçime girmeyen bir adayın rektör atandığı görülmedi. Gerginlik, kamplaşma olur diye bu ülkenin en eğitimli insanları olan akademisyenlerin seçimine bile saygı göstermeyen AKP anlayışı, kendisini güçsüz ve kaybedeceğini hissettiği bir ortamda aynı gerekçeyle, ‘gerginlik çıkar, kamplaşma olur’ diyerek bu ülkede genel yada yerel seçimleri bile yaptırtmayalım diyebilirler. Akademisyenlerin yüzde 86’sının oyunu alan bir kişi yeterli görülmeyerek seçime bile girmemiş biri atanarak mı uzlaşma sağlanacağı düşünülmektedir? Gerginlik çıkmaması için bir yere atanan kişiler mutlaka AKP’li mi olmak zorundadır? Ülkedeki en büyük gerginlik kaynağı AKP’nin bizzat kendisidir.” 
 
“ERDOĞAN, MİLLİ İRADE DİYEREK ÖZGÜR İRADEYİ YOK EDİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da tepki gösteren Cankurtaran, “Milli irade sözünü dilinden düşürmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine verilen oy dışında hiçbir iradeye saygısı olmadığı Boğaziçi Üniversitesi’ne yaptığı rektör ataması ile ortaya çıkmıştır. Erdoğan milli irade diyerek özgür iradeyi yok ediyor.Oyların yüzde 86’sını alan aday yerine seçime bile girmeyen birini sırf AKP’li milletvekilinin kardeşi diye atamak tek kelimeyle kul hakkı yemektir” diyerek açıklamasını bitirdi.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.