Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"Said Nursi Ülkesine Asla İsyan Etmedi"

Başbakan Binali Yıldırım, Said Nursi’nin Isparta’da 8 yıl ikamet ettiğini anımsatarak, “O büyük insan, ülkesine asla isyan etmedi. Yapılan zulümlere, sürgünlere sabretti. Bayrağına, milletine daima sadakat gösterdi. Allah onun mekanını cennet eylesin. Onun talebelerini Allah var eylesin” dedi.

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu. Hastane hakkında bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu:

“755 yatak, şehir gibi. Her şey var, bir değil, içinde üç hastane var, ayrı ayrı branşlar var. Her türlü poliklinik var. Allah düşürmesin ama hastalık geldiğinde de hastalığa derman olacak, çare bulacak yer lazım, doktor lazım, hemşire lazım. İşte bunların hepsi burada var. Otoparkıyla, tek ve çift kişilik oda. Üç kişi yok. Koğuş gibi değil. Eskiden hastalar koridorların arasında, odalarda yan yana, arkalı önlü. Hatırlıyorum, bir tane karyolada başlı kıçlı yatıyorlardı. O günlerden bugünlere geldik. 35’i yeni doğan olmak üzere 131 yoğun bakım yatağı, 14 doğum odası, 20 ameliyat odası, 28 diyaliz aleti, ne isterseniz var.

Eskiden ambulans yoktu, şimdi artık ambulans uçaklar helikopterler, ne isterseniz var. Bizim insanımız yurt dışında başına bir iş geldiğinde artık hemen gidiyoruz uçakla alıp geliyoruz. Eskiden buraya gelen turistleri, o ülkelerin yöneticileri uçaklarla alıp götürürlerdi. Biz de derdik bizde neden yok. O zaman AK Parti yoktu. O zaman vesayetten sebeplenen partiler vardı. Şimdi bunlar niye karşı çıkıyor 16 Nisana’a? Bunlar çalışarak, milletin gözüne girerek iktidar olmayı asla akıllarından geçirmiyorlar. Bir karambol olsun, darbe olsun da biz de iktidarın bir tarafından tutunalım diyorlar. Bundan sonra söz de karar da milletin.

Bu hastanede tedavi için geleceklere para yok. Bu da hayırcıların yeni yalanları. Geleceksiniz burada paşa paşa tedavi olacaksınız, gideceksiniz. Devlet para verecek, bu hastaneyi yapanlara verecek. Çünkü bu devletin parasıyla yapılmadı. AKFEN İnşaat, kendisine teşekkür ediyoruz. Güzel bir eser yaptı, teslime hazır hale getirdi. Ama bu işi başından beri takip eden milletvekillerimiz var. Hastanemizin güzel hizmetlere vesile olmasını diliyoruz.”

-“ÜLKESİNE ASLA İSYAN ETMEDİ”-

Başbakan Binali Yıldırım, hastanenin açılış kurdelesini keserken şunları söyledi:

“Burası aynı zamanda büyük İslam alimi Said Nursi’nin 8 yıl ikamet ettiği, sürgüne gönderildiği yer. O büyük insan, ülkesine asla isyan etmedi. Yapılan zulümlere, sürgünlere sabretti. Bayrağına, milletine daima sadakat gösterdi. Allah onun mekanını cennet eylesin. Onun talebelerini Allah var eylesin.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.