Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"Sandığa Gidip Oy Kullanırken Elimizi Vicdanımıza Koyacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyanın hiçbir ülkesi kendi silah fabrikasını bir başka ülkenin ordusuna vermez. Birisi tank palet fabrikasını satarken, öbürü de ona destek veriyorsa oturup düşüneceğiz ve sandığa gidip oy kullanırken elimizi vicdanımıza koyacağız." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aydın mitingi sonrası CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile birlikte İzmir'in Selçuk ilçesine geçti. Cengiz Topel Caddesi'nde parti otobüsü üzerinden halka seslenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP'den aday olan belediye başkanlarından özellikle hizmet ederken vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmamaları ve şeffaf olmaları konusunda istekte bulunduğunu belirtti.


İktidar partisinin farklı olmasının belediyelere ayrılacak kaynağı olumsuz etkileyeceği yönündeki görüşlerin doğru olmadığını ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, belediyelere paranın kanunla geldiğini, bütçesinin belli olduğunu dile getirdi. 

"Kefen bezi alırken vergi var da kürkte niye sıfırlandı?"

Konuşmasında kürk ürünlerinden alınan ÖTV'nin sıfırlanmasını eleştiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Gözünüz aydın diyorum, bu mitingden sonra gidip hanımlara birer kürk alın. Dolmuşa binerken, musluğu açarken vergi veriyoruz, kefen bezi alırken vergi var da kürkte niye sıfırlandı? " diye konuştu.

"Milliyetçilik dediğimiz şey vatanseverliktir"

Sakarya'daki tank palet fabrikasının yabancılara satılacağını kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Katar'a tank palet fabrikasını satıyor. Satmıyor pardon bedava verecek, uçak karşılığında. Dünyanın hiçbir ülkesi kendi silah fabrikasını bir başka ülkenin ordusuna vermez. Bunu özellikle ülkücü kardeşlerim için söylüyorum. Özellikle AK Parti'ye oy veren kardeşlerim için söylüyorum. Milliyetçilik dediğimiz şey vatanseverliktir. Eğer birisi kalkıp silah fabrikasını yabancılara satıyorsa ki bugün kurulmaya başlansa 20 milyar dolar... 20 milyar dolarlık bir fabrikayı Katar ordusuna veriyorsanız sizin milliyetçiliğiniz su götürür. Bizim milliyetçiliğimiz nedir, onu rahmetli Ecevit söylüyordu, 'biz milliyetçiliği sokağın duvarlarına değil Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazdık' diyordu. Birisi tank palet fabrikasını satarken, öbürü de ona destek veriyorsa oturup düşüneceğiz ve sandığa gidip oy kullanırken elimizi vicdanımıza koyacağız." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.