Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

“Savunma Sanayiinde Söz Sahibi Olma Hedefimize Adım Adım Yaklaşıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IDEF’19 Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Ülkemizde üretilen savunma sanayii ve güvenlik ürünlerinin dünya çapında giderek daha çok kabul görmesi, attığımız adımların doğruluğuna işaret ediyor. Savunma sanayiinde tasarımdan üretime tüm aşamalarda söz sahibi olma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14. IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

1993 yılından beri düzenlenen IDEF’in, bin 100’e yakın firmaya ulaşarak kendini dünya çapında kanıtlamış bir ihtisas fuarı hâline geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuar vesilesiyle dünyanın 70 ayrı ülkesinden İstanbul’a gelen misafirlere “hoş geldiniz” dedi.

“SAVUNMA SANAYİİNDE TÜM AŞAMALARDA SÖZ SAHİBİ OLMA HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 17 yılda savunma sanayiinde elde ettiği kazanımlarının en iyi görüleceği zeminin IDEF olduğunu belirterek, “Ülkemizde üretilen savunma sanayii ve güvenlik ürünlerinin dünya çapında giderek daha çok kabul görmesi, attığımız adımların doğruluğuna işaret ediyor. Savunma sanayiinde, tasarımdan üretime, tüm aşamalarda söz sahibi olma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet geleneğinin geçmişi 2 bin 200 yılı aşan bir ülke olarak, savunma sanayiine önem vermemiz kadar tabii bir durum olamaz. Coğrafyamızda son bin yıldır Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak varlığımızı güçlü bir şekilde sürdürebilmemizi, diğer vasıflarımızın yanı sıra etkili bir savunma altyapısına sahip olmamıza borçluyuz. Bazıları Türkiye’nin geçmişini bir asırdan ibaret sanıyor, cesametini bununla sınırlı görüyor ve tüm okumalarını da buna göre yapıyor.   Hâlbuki biz, dünyanın en güçlü kara ve deniz ordularını kurmuş, sadece Osmanlı ile 24 milyon kilometrekareye ulaşan hâkimiyet alanları tesis etmiş bir ülkeyiz.”

“TÜRKİYE, SAVUNMA ALANINDA DA HİÇBİR DAYATMAYI KABUL ETMEYECEKTİR”

Suriye’de yuvalanan bir terör örgütüne, Türkiye’ye parayla verilmeyen silahların bedelsiz verildiğini görmekten üzüntü duyduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın diğer pek çok yerindeki terör örgütlerinin sahip oldukları silahların izlerinin de hep belirli yerlere çıktığına dikkat çekerek, “Kendileri, binlerce kilometre öteden tehdit algıları üretip orantısız bir güçle üzerine gidenler, bizim meşru hassasiyetlerimizi ısrarla görmezden gelmeye çalışıyor. Türkiye; siyasi, diplomatik ve ekonomik alanda olduğu gibi, savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmemiştir, etmeyecektir” vurgusunda bulundu.

Bugünlerde F-35’ler konusunda bir haksızlığa, dayatmaya maruz kalındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Proje ve üretim ortağı olduğumuz bir konuda bizi dışlamaya çalışanların, hâlâ bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini düşünüyoruz” dedi ve şunları ekledi: “Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi, tamamen çökmeye mahkûmdur. Şimdi biz kendi millî muharebe uçağımızı üretecek adımları da hızla atmaya başladık. İnşallah hava kuvvetlerimizin bundan sonraki filolarında ağırlık, kendi millî muharebe uçaklarımızdan oluşacaktır. Bu çerçevede, geleceğin teknolojisi olarak bakılan insansız muharebe uçaklarıyla ilgili de çok yoğun çalışmalarımız vardır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.