Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi tesk adana yunanistan esnaf Akşener

“Savunma Sanayimiz Tüm Kuşatmaları Etkisiz Hâle Getirebilecek Kabiliyete Ulaşmıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz, son beş, altı yıldır Batılı ülkeler giderek de artan bir şekilde ülkemize karşı artık inkârı mümkün olmayan boyuta ulaşan bir savunma sanayi ambargosu uyguluyor. Özellikle Suriye’deki son harekâtlarımızdan ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ardından bu uygulama daha da sertleşti. Ancak, hamdolsun savunma sanayimiz tüm bu kuşatmaları etkisiz hâle getirebilecek kabiliyete ulaşmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“ÜLKEMİZE GÜVENEN, YATIRIM YAPAN HERKES KAZANDI”

“Bir süredir milletimizin en büyük sıkıntı kaynağı olan ekonomideki toparlanma süreci tüm hızıyla sürüyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklanan her veri, bu gerçeği doğruluyor. Mesela, perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttı. Borsa, 106 bin puanın üzerine çıkarak 18 ayın zirvesini gördü.  OECD Türkiye'nin bu yıl için büyüme tahminini; eksi yüzde 0,3'ten artı yüzde 0,3'e, 2020 beklentisini de yüzde 1,6'dan yüzde 3'e yukarı yönde revize etti” diye ekledi.

Tüketici Güven Endeksi’nin, Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 5,2 oranında arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekim ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 8,5 ve önceki yılın Ekim ayına göre ise yüzde 18 oranında artış kaydetti. Kapanan şirket sayısını düştükten sonra elde edilen net açılan şirket sayısındaki yıllık artış ise yüzde 21’i buluyor. Reel Kesim Güven Endeksi, Kasımda bir önceki aya göre 1,1 puan artarak 102'ye yükseldi. İmalat sanayindeki kapasite kullanım oranı, Kasım’da bir önceki aya göre 0,8 puan artarak son 15 ayın zirvesi olan yüzde 77,2'ye yükseldi. Kasım ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 24,5 puan artarak 167 seviyesinde gerçekleşti. Hizmet sektörü güven endeksi de yüzde 0,7 arttı. Ülkemizin risk primi 300’e kadar geriledi. Ülkemize güvenen, yatırım yapan herkes kazandı, kazanmaya devam edecek.”

“SAVUNMA SANAYİMİZ TÜM KUŞATMALARI ETKİSİZ HÂLE GETİREBİLECEK KABİLİYETE ULAŞTI”

Konuşmasında “Savunma sanayimiz için önemli bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz, son beş, altı yıldır Batılı ülkeler giderek de artan bir şekilde ülkemize karşı artık inkârı mümkün olmayan boyuta ulaşan bir savunma sanayi ambargosu uyguluyor. Öyle ki işi, bırakınız yeni anlaşmaları, önceden alınmış lisansların iptaline kadar vardırdılar. Daha açık bir ifadeyle Türkiye, örneğine ancak savaş durumunda rastlanabilecek sertlikte bir ambargoyla karşı karşıyadır. Özellikle Suriye’deki son harekâtlarımızdan ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ardından bu uygulama daha da sertleşti. Ancak, hamdolsun savunma sanayimiz tüm bu kuşatmaları etkisiz hâle getirebilecek kabiliyete ulaşmıştır. Geçtiğimiz 17 yılda sabırla ve kararlılıkla ektiğimiz tohumların meyvelerini birer birer alıyoruz. Son gelişmeler ışığında ortaya çıkan eksiklerimizi de hızla tamamlıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.