Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye türkiye yunanistan vakıfbank abd ANTALYA merkez bankası esnaf

“Seçimlerde Yarışı Ortadan Kaldıracak Hiçbir Şeye Müsaade Etmeyeceğiz”

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçmesine ilişkin, “Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Şimdi mademki mertliği bozacak adımlar atma peşindesiniz, mertliğin er meydanını yaratmak bizim görevimiz. Genel Başkanımızın talimatıyla, bir parti görevi olarak 15 arkadaşımız, YSK’nın kazasına uğramaması için, bu seçimlerin kazaya uğramaması için İYİ Parti’ye katılma kararı almışlardır. Bu Türkiye’yi demokrasiye taşıma kararıdır. Seçimlerde yarışı ortadan kaldıracak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel, CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile İYİ Partiye geçen 15 CHP’li milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında konuşan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Altay’ın 15 CHP Milletvekilinin İYİ Partiye geçmesine ilişkin gerekçeleri açıkladığını belirterek, “15 milletvekili arkadaşımız Genel Başkanımızın talimatı ile parti görevini yere getirmek üzere CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçmiştir. Bu tarihi bir sorumluluktur, görevdir. Tarih onları partilerinden ayrılan milletvekilleri olarak yazmayacak. Tarih onları partilerinin verdiği görev doğrultusunda demokrasiyi, demokratik yarışı kurtaran kahramanlar olarak yazacak. Bu kolay bir iş değildir. Bu zor bir görevdir. Ama Türk siyasetine dayatılan tek adam rejimi, önümüzdeki dönem görevleri aşma becerimizi gösterdiğimiz günler olacak. Ben, Genel Başkanımız, parti örgütümüz ve millet kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

ATTIĞIMIZ ADIM, DEMOKRASİNİN ÖNÜNE KURULAN TUZAKLARI TEMİZLEME ADIMIDIR

24 Haziran seçiminin Türkiye’nin kurtuluşu olacağını ifade eden Tezcan, “24 Haziran’a seçimine giderken bu yol tek adam rejiminin tuzaklarıyla donatılmış bir süreç. Bizim görevimiz CHP olarak demokrasinin önüne kurulan bu tuzakları birer birer temizlemek. Bu attığımız adım, demokrasinin önüne kurulan tuzakları temizleme adımıdır” dedi.

İYİ Parti'nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkesin bildiğini belirten Tezcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Dün karar verme konusunda tereddüt yaşayan YSK'nın, aleyhte düşünen üyeleri de biliyor. Ama siyaset kurumu, tek adam rejimi, yargıyı da kullanarak önümüzdeki seçim sürecini dizayn etme peşindeler. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamanın hesabındalar. İYİ Parti kurultayını yaptı, 41 ilden daha fazlasında hem de seçimlerden 6 ay önce örgütlendi. Siyasi Partiler Kanununun 36. maddesi çerçevesinde örgütünü tamamlamış, seçimlere girmeye hak kazanmış partiler listesine girdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dün YSK’ya gönderdiği yazıda 10 tane siyasi parti saydı bu durumda. 10 siyasi parti 36. madde çerçevesinde örgüt kurma şartını yerine getirmiştir, seçime girebilir diye yazı gönderdi. Dün YSK çok doğal, oturup karar verecek ve İYİ Partinin de geçime girebileceğini açıklaması gerekiyordu. Oysa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yazısına rağmen dünkü kararını yarına erteledi. Bu kurulun üstünde ciddi bir baskı olduğunun delilidir. Yarına neyi bekliyorsunuz.”

BİZ BU DAVANIN TAŞIYICI KOLONU OLDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Siyasi Partiler Yasası gereği partilerin sicilini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tuttuğunu anımsatan Tezcan, şunları kaydetti:

“1960’dan bu yana yargı denetiminde yapılan seçim pratiğinde YSK’nın zengin bir içtihat külliyatı var. Bu işler bugüne kadar hep böyle olurdu. Başsavcılık örgütünü kurdu derdi, YSK’da seçime gireceksin derdi. Bugün buradan ayrılma planı olduğunu görüyoruz. Bu demokrasinin serbest seçimin önüne kurulan kurulması planlanan bir tuzaktır. Bu tuzak dünkü YSK’daki tartışmayla açığa çıkmıştır. Kurul bir karar veremedi. Kurulun bu kararı pazartesiye ertelemesi bu konuda ciddi, sinsi planları ortaya koyuyor. Biz CHP olarak demokrasinin önündeki tüm engelleri kaldırma konusundaki sorumluluğu kendimizde görüyoruz. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Şimdi mademki mertliği bozacak adımlar atma peşindesiniz, mertliğin er meydanını yaratmak bizim görevimiz. Genel Başkanımızın talimatıyla bir parti görevi olarak 15 arkadaşımız, YSK’nın kazasına uğramaması için, bu seçimlerin kazaya uğramaması için İYİ Parti’ye katılma kararı almışlardır. Bu Türkiye’yi demokrasiye taşıma kararıdır. Bu demokrasi önündeki tuzakları kaldırma kararıdır. 24 Hazirana kadar Başka tuzaklar kurulabileceğini tahmin ediyoruz, biliyoruz. Bu hamlede olduğu gibi bundan sonraki süreçte de CHP, tek adam rejimine karşı demokrasinin büyük buluşmasını sağlamak için, zafere ulaşmak için gerekli her adımları atacaktır. Seçimlerde yarışı ortadan kaldıracak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Biz bu davanın taşıyıcı kolonu olduğumuzun farkındayız.”

CHP'DEN İYİ PARTİYE GEÇEN MİLLETVEKİLLERİ

1. Burcu Köksal                    Afyonkarahisar

2. Mustafa Tuncer                 Amasya

3. Nihat Yeşil                         Ankara

4. Hüseyin Yıldız                   Aydın

5. Ahmet Akın                         Balıkesir

6. Mehmet Göker                    Burdur

7. Nurhayat Altaca Kayışoğlu  Bursa

8. Erkan Aydın                         Bursa

9. Tufan Köse                           Çorum

10. Okan Gaytancıoğlu             Edirne

11. Tacettin Bayır                       İzmir

12. Çetin Arık                             Kayseri

13. Fatma Kaplan Hürriyet         Kocaeli

14. Ömer Fethi Gürer                 Niğde

15. Ünal Demirtaş                      Zonguldak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.