Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Seçimlerden Sonra Bedelli Var, Af Yok

Başbakan Binali Yıldırım, “bedelli askerlik” konusunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “af” konusunda ısrarlı. AK Parti kaynakları, 24 Haziran seçimlerinden sonra bedelli askerliğin çıkabileceğini, af yolunun ise kapalı olduğunu söylüyor. AK Parti’ye göre Bahçeli’nin af ısrarı tabana ve küskün ülkücülere “barış” mesajı.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, AK Parti, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, yeni reklam, yeni söylem ve yeni vaatler duyuracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “bedelli askerlik gündemimizde yok” dese de, Başbakan Binali Yıldırım bedelli konusunda 24 Haziran seçimlerine kadar bu konuyu gündemde tutacak. AK Parti en son yaptığı “seçim stratejisi” toplantısında seçim çalışmaları, reklamları ve yeni vaatleri masaya yatırdı. Bedelli ve af konusunda da değerlendirmeler yapıldı.

BEDELLİ SEÇİMDEN SONRA, AF YOK

Edinilen bilgilere göre, AK Parti’nin en son yaptığı strateji toplantısında bedelli askerlik masaya yatırıldı. Bedelli askerlik konusunda AK Parti kapıları açık tutuyor. Bu konuda Başbakan Yıldırım, bedelli askerliğin seçimlerden sonra gündemlerine geleceği mesajını verecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af çağrısının ise AK Parti’yi zorlamak değil, kendi tabanına mesaj olarak yorumlandı.

AK Parti kurmayları Bahçeli’nin af çağrısını, “Akşener’in partisine kayan MHP tabanını toparlamak. Küskün ülkücü ve MHP’lilere barış çağrısı” olarak yorumladı. AK Partililere göre Meral Akşener rüzgarı geldi ve geçti. Akşener’in güç kaybettiği Bahçeli’nin de bunu gördüğü, giden MHP’lileri partiye geri getirme mesajı olarak yorumlanıyor. Bahçeli’nin, MHP’den İYİ Parti’ye giden oyları da geri almanın peşinde olduğu söyleniyor. Af konusunu seçimden sonra da gündemlerine almayacaklarını kaydeden AK Parti kurmayları, cezaevleri konusunda hükümetin denetiminin tam olduğu ve çıkabilecek bir isyana karşı tüm önlemlerin alındığı bilgisin verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 6 yıl önce

Zaten af istemiyoruz halk olarak.