Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan

Sedat Peker'den sert tepki

ANKARA(ANKA) – Sedat Peker, Rize mitinginde söylediği "oluk oluk kan akacak" ifadesine açıklık getirdi.

İnternethaber.com’a göre sosyal medyada, bu sözlerinin çarpıtılarak Ankara'daki terör olaylarına yorumlandığını söyleyen Peker, Ankara'daki terör saldırısını lanetlediğini belirterek, şöyle dedi:

“Ben o konuşmamda 'ülkemizin askeri, polisi, istihbaratı ayaktadır, bu yüzden terör olayları karşısında ülkemizde kaos çıkmaması anlamında hiçbir şey yapmamalıyız' diyorum. 'Şehit haberi duyduğumuz zaman gerekirse ellerimizi kanatırcasına ısırmalı ancak gene de bir şey yapmamalıyız' diyorum. Daha sonrasında ise ülkemize karşı düşmanlık beslediğine inandığım ülkelerin isimlerini sayıp bu ülkelerin terör örgütlerini koruduğunu ve eğittiklerini söylüyorum. 'Terör örgütlerinden daha önemli düşmanımız ise bu ülkelerdir' diye belirtiyorum. Daha sonrasında yüce Allah göstermesin eğer ki bir gün güvenlik güçlerimiz yorgun düşerse ve yetersiz kalırsa, vatandaşımızın kendini koruma hakkı doğduğu zaman, adeta dünyanın şah damarları kesilmiş gibi onların oluk oluk kanlarını akıtacağız diyorum.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisine yönelik “Çete liderine sağladığınız güvenliği, Ankara’da barış eylemi yapan sivil tolum örgütlerine sağlamadınız” sözlerini sarfettiğini belirten Peker, “Öncelikle gerçekten barış için mücadele eden herkesin yüce Allah’ın en şerefli kulu olduğunu söylemek isterim. Ben bu saldırıda vefat eden vatandaşlarımızın gerçekten barışsever olduklarına inandığımı da belirtmek isterim. Estağfurullah ben haddimi bilirim. Bir hafta cezaevinde yatan insanlar bile bilir ki bu dünyanın en büyük çetesi suç örgütü, terör örgütü PKK’dır!.. Kendisi de PKK’nın takım elbiseli, kravatlı sivil uzantısıdır. Barış için gerçekten mücadele eden herkese ise benim boynum kıldan incedir.”

-TOPLADIĞI KALABALIĞIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI-

Bu arada Sedat Peker sosyal medya hesabı üzerinden, Rize'de düzenlediği mitingin görüntüsünü "Sayın Kılıçdaroğlu'na cevabımdır" notuyla paylaştı. Peker CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sözlerini eleştirerek, "Bu cümleleri dinlediğim zaman kendi kendime bir anda eski günlere yolculuk yaptım. Ergenekon davasıyla ilgili Silivri cezaevinde yatarken, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri şahsımı mafya olarak görmüyor, Adalet Bakanlığı'ndan aldıkları özel izinlerle de cezaevine birçok kez ziyaretime geliyorlardı" dedi. Peker şu iddialarda bulundu:

"-Sayın Kılıçdaroğlu, keşke benim yaptığım konuşmayı dinledikten sonra yorum yapmış olsaydı. Ülkemize düşmanlık yapan devletlerin isimlerini sayıp istihbarat örgütleri vasıtasıyla ülkemizdeki terör örgütlerini destekliyorlar. Şu an için ülkemiz güçlü ve ayaktadır. Bir gün askerimiz, polisimiz, istihbaratçılarımız görevini yapamaz hale gelirlerse ülkemizde kaos çıkarsa vatandaşımız meşr-u müdafaa hakkını kullandığında bütün hepsinin oluk oluk kanlarını akıtacağız, dedim.Halen daha aynısını söylüyorum ve yaşadığım sürecede aynısını söyleyeceğim.

-Sayın Kılıçdaroğlu, cezaevindeyken özel izinle bana ziyarete gelen bir çok CHP'li milletvekillerine lütfen sorun, o zaman bir mafyayı neden ziyaret etmişler? O zamanlar mafya değildim, haksızlığa uğramış bir adamdım da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti’ye bu seçimlerde destek olunması gerekir diye açıklama yaptığım için mi acaba birden mafya oldum?

-Akla şöyle bir soru gelebilir... Ana muhalefet partisi başkanı bu adama 'mafya babası' diyor. Ancak aynı adam, ana muhalefet partisi liderinin aynı meydanda topladığı kalabalığın nasıl olur da en az 3-4 katını toplayabilir... Dosyamın bir kısmı Yargıtayda, oda döndüğü zaman yeniden yargılanma için müracaat edeceğim. Kaybolan yıllarımı geri getiremesemde hiç değilse insanların gönül rahatlığıyla bana mafya babası veya örgüt lideri diyebilmesini kanunen engellemiş olacağım." (ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.