Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

“Şehirlerimizin Arasına Fitne Sokulmasına Asla İzin Vermeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş mitinginde yaptığı konuşmada, “Kim ne derse desin, gönüllerimize asla sınır çizdirmeyiz. Kim ne yaparsa yapsın, ebedi kardeşliğimize leke sürdürmeyiz. Kim hangi oyunu çevirirse çevirsin, aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyiz. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağı üzerinde ameliyat yapılmasına göz yummayız. Şehirlerimizin arasına fitne sokulmasına asla izin vermeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Muş mitingine katıldı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Muşluları muhabbetle selamladığını belirterek, her karış toprağında bir yiğit yatan Türkiye’ye kuru sözlerle değil, imanla, aşkla, büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu vurguladı.

“KİM HANGİ OYUNU ÇEVİRİRSE ÇEVİRSİN, ARAMIZA KİMSENİN GİRMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

Siyaseti 40 yıldır “yaratılanı severiz yaratandan ötürü” diyerek sürdürdüğünü, tam 17 yıldır da milletin kardeşliği için çalıştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kim ne derse desin, gönüllerimize asla sınır çizdirmeyiz. Kim ne yaparsa yapsın, ebedi kardeşliğimize leke sürdürmeyiz. Kim hangi oyunu çevirirse çevirsin, aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyiz. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağı üzerinde ameliyat yapılmasına göz yummayız. Şehirlerimizin arasına fitne sokulmasına asla izin vermeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücülerin heveslerine karşı çıktıklarını belirterek, “34 yıldır Kürt kardeşlerimizin canından, evlatlarının kanından beslenen canilere, PKK terör örgütüne ve onun desteklediği siyasi partinin mensuplarına inşallah bu topraklarda yerleri olmadığını Pazar günü göstereceksiniz” diye konuştu.

“100 YIL ÖNCE BU TOPRAKLARDA VERİLEN MÜCADELEYLE, BUGÜN VERİLEN MÜCADELE ARASINDA HİÇBİR FARK YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 yıl önce bu topraklarda verilen mücadeleyle bugün Suriye’de, Irak’ta ve Akdeniz’de verdikleri mücadele arasında hiçbir fark bulunmadığını işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  “104 sene önce Çanakkale’de ne için savaşmışsak, bugün de aynı gaye uğrunda canımızı dişimize takıyoruz. Biz farklı düşünsek de birileri hâlâ tarihe bakıp öç almanın, intikam almanın, İstanbul’u Konstantinapol’e çevirmenin hesabını yapıyor. Birileri hâlâ bize bu toprakları, 780 bin kilometrekareyi çok görüyor. Birileri hâlâ Türk’le Kürdün, Arap’la Çerkes’in, Sünni ile Alevi’nin arasına derin uçurumlar kazmaya çalışıyor. Birileri hâlâ on binlerce tır silah vererek etrafımızı terör koridoruyla kuşatıp bizi Anadolu’da sıkıştırmak istiyor.”

Birilerinin ekonomiyi kur-faiz-enflasyon cenderesine alarak, Türkiye’nin şahlanışını durdurmayı hedeflediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri bizim şu meydandaki dayanışmamızı, şu muhabbetimizi, birbirimizi Allah için sevmemizi hâlâ içlerine sindiremiyor. Birileri hâlâ göğü delen minarelerimize, gökyüzünü günde beş vakit Allah’ü Ekber nidalarıyla süsleyen ezanımıza tahammül edemiyor. Mertçe karşımıza çıkmadıkları için de mesajlarını; ya Suriye’den, ya Irak’tan, ya Kandil’den, ya Pensilvanya’dan, ya Avrupa Parlamentosundan, ya da 16 bin 500 kilometre uzaktan veriyorlar. Onlar bize mesajlarını piyonları aracılığıyla gönderiyor, biz de onlara cevabımızı işte Muş’tan Rabiamızla veriyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimseyi ötekileştirmeden, etnik kimliğinden dolayı hiçbir vatandaşı ayırmadan 81 vilayetin hepsine eserlerle imza attıklarını belirterek, hizmetleri yaparken bir taraftan da CHP zihniyetinin yüreklere açtığı yaralara şifa olmaya çalıştıklarını da kaydetti.

MUŞ’TA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

“Hiç kimse kendisini bu topraklarda sahipsiz hissetmesin, öksüz, yetim garip hissetmesin diye mücadele ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla son 17 yılda Muş’a 11,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş’ta 3 bin 611 adet yeni derslik inşa ettiklerini, şehre 8 binden fazla öğrencisi olan Muş Alparslan Üniversitesi’ni kazandırdıklarını, 3 bin 321 kişi kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurtlarını hizmete açtıklarını anlattı.

Üniversite öğrencilerine aylık 500 lira kredi-burs imkânı tanıdıklarını, Türkiye genelinde 1 milyon 186 bin öğrenciye kredi, 414 bin öğrenciye de karşılıksız burs verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş’ta yapılan spor tesisleri, gençlik merkezleri gibi yatırımları dile getirdi.

Muş’a iki millet bahçesi yapıldığını, her iki projenin de alt yapı çalışmalarının bitirildiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muşlu ihtiyaç sahipleri, şehit yakınları ve engellilere 2,2 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptıklarını, sağlıkta Muş’u birbirinden önemli yatırımlarla tanıştırdıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 yataklı Muş Devlet Hastanesi, 150 yataklı Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Bulanık Devlet Hastanesi dâhil olmak üzere yedisi hastane 39 sağlık tesisinin Muş’ta hizmete girdiğini aktararak, kentte yapılan toplu konut, ulaşım, demiryolu ve Muş Havalimanı yeni terminal binası çalışmalarını anlattı.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA SON 17 YILDA 563 TANE BARAJ YAPTIK”

“Hem CHP hem de ittifak ortağı HDP, biliyorsunuz bizim baraj inşa etmemize hep karşı çıktılar” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, engellemelere rağmen millete hizmete devam ettiklerini, Türkiye’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmalarına set vurulamayacağını sözlerine ekledi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun barajlar konusunda AK Parti’ye çamur atmaya başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dört bir yanına son 17 yılda 563 tane baraj yaptıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin başındaki zatın yolu buraya düşmez. Onlar kısır gündemlerinden, parti içi mücadelelerinden fırsat bulup, Ankara’nın dışına çıkamazlar. Onlar yasakları savunmak, yatırımları sabote etmek için kapısında nöbet tuttukları Anayasa Mahkemesi’nden ayrılıp, buraya gelemezler” şeklinde konuştu.

CHP’ye ve onun ruh ikizi HDP’ye rağmen yatırımlara devam edeceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kardeşiniz 4,5 sene daha bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı? Bu ülkenin başında mı? Bitti. Biz devlet olarak size hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ORTAK KULLANIM ATÖLYESİ KURACAĞIZ”

Muş’a güzel haberlerle geldiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 milyon Avroluk ekipmanlarla donatılacak Ortak Kullanım Atölyesi kuracakları müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İşletmelerin öz sermayeleriyle edinemedikleri makine ve ekipmanları buradan kullanmalarını mümkün kılacaklarını, böylelikle organize sanayi bölgesinin beşeri ve teknik kapasitesini güçlendirdiklerine işaret etti.

Bölgenin, terör örgütünün esareti kırıldıkça yatırım ve turist çekmeye başladığını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizm gelirlerinin son yıllarda ciddi oranda arttığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir dönem bölücü terör örgütünün cirit attığı yerlere artık emniyet geldi, huzur, barış, esenlik geldi. Muş’un da huzur ortamından daha fazla istifade etmesini istiyoruz. İlimizin tarihî dokusunu turizme kazandırmak için Tarihî Çarşı Sokak Projesi’ni başlattık. Bu projeyle, Yeni Erzurum Caddesi ve Bitlis Caddesi’ni tarihî dokuya uygun bir şekilde yenileyeceğiz” diye konuştu.

Muş Ovası’nın katma değerini artırmak üzere “Tarım Master Planı” hazırladıklarını, girişimci ve yatırımcılara 1,5 milyar lira yatırım teşviki, 6 bin 342 iş yerine 137 milyon lira SGK prim teşviki verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bundan sonra da sizler için koşturmaya devam edeceğiz. Muş’u hak ettiği konuma taşımak için daha fazla çalışacağız, daha fazla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY SINIRIMIZDA KURULMAYA ÇALIŞILAN TERÖR KORİDORUNUN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN, SEÇİMDEN GÜÇLÜ ÇIKMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin sadece belediye seçim olmadığını, aynı zamanda bir beka seçimi olduğunu yineleyerek, şöyle devam etti: “Burada bildiğim kadarıyla adayların içinde bir tanesi var ki buradan Ağrı’ya gitmişti. Muşlu Ağrı’dan aday oldu, seçimi kazandı ama orada durmadı hemen onun yanında bir de eş başkanı varmış o da malum, bıraktı eş başkana çekti geldi Ankara’ya. Bu seçmene saygısızlık değil mi? Şimdi de gelmiş Muş’tan aday olmuş. Karşınıza aldatmaca bir aday çıkartılıyor, gelin Pazar günü ona da öyle bir ders verin ki ‘bizi aldatacak birilerine verecek oyumuz yok’ deyin. Onun için de biz size hizmetkâr olacak adayımızı belirledik ki zaten Muş’ta hizmeti olan Feyat kardeşimizle yine bu dönemde sizlere birlikte hizmet vermeye devam edeceğiz. Muhalefetin ayak oyunlarına, kelime oyunlarına asla prim vermeyin.”

Türkiye’nin güney sınırında kurulmaya çalışılan terör koridorunun önünü tamamen kesmek için bu seçimden güçlü çıkmak mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize binlerce kilometre öteden ‘Boğaz’ın ötesine geçmeyin’ diye tehditler savuranlara hadlerini bildirmek için 31 Mart seçimleri mühim. Öyle bir seslenelim ki sadece Türkiye değil, İslam düşmanı senatöründen Batıdaki İslam düşmanlarına varıncaya kadar hepsine gereken cevabı verelim. Neonazi terörüne, 51 insanı, Müslümanı kalleşçe katleden caniye iki laf etmek yerine, saldırının ve saldıranların yanında duranlara cevabı verelim” değerlendirmesinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Ankara ve İstanbul’da CHP adaylarını destekledikleri ve bu adaylar seçilirse Kürt oylarıyla seçileceğine dair açıklamalarını vatandaşlara izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gördüğünüz adam Kürt mü? Kürt değil, ne idüğü belirsiz birisi ama benim Kürt kardeşlerim üzerinden oy toplamaya çalışıyor. Bu ne idüğü belirsiz kişi eğer Kürdistan’da yaşamak istiyorsa, Irak’ın Kuzeyinde var, defolsun gitsin orada yaşasın. Onunla beraber gidecek olanlar varsa onlar da gitsin” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya ve ilçe belediye başkan adaylarına destek isteyerek, seçimlerin Muş ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.