Öne Çıkanlar terörist MSB gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

“Senaryoları Boşa Çıkartarak, Oyunları Bozarak, Karanlık Planları Yırtarak Geleceğimizi Aydınlattık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kastamonu mitinginde yaptığı konuşmada, “Halka tepeden bakanların aksine milletin iradesinin üzerinde irade tanımayarak demokrasimizi ileriye taşıdık. Her alanda potansiyelimize güvenerek attığımız adımlarla ekonomimizi güçlendirdik. Senaryoları boşa çıkartarak, oyunları bozarak, karanlık planları yırtarak geleceğimizi aydınlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti’nin Kastamonu Kuzeykent Meydanı’nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

Kastamonu’nun bin yıllık Türk ve Müslüman şehri, Çanakkale ve İstiklal savaşlarının kahraman şehri olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Kastamonuluları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul’da yaşanan helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, Türk milletine başsağlığı temennisinde bulundu.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAYA VE SÜREKLİ İLERİYE GİTMEYE MECBURDUR”

Kastamonu Nasrullah Camii’nin Türkiye’nin yakın tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada vaaz veren Mehmet Akif Ersoy’un, o güne kadarki kayıpları saydıktan sonra, “Ey Müslümanlar, gözünüzü açınız, ibret alınız. Allah korusun biz böyle bir akıbete mahkûm olursak başımızı sokacak bir yer bulamayız” diyerek İstiklal Harbi’nin ruhunu, özünü, hedefini ilan ettiği hatırlattı.

Türkiye üzerindeki hesapların o günlerden bugüne değişmediğini, hasımlarının aynı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye güçlü olmaya, güçlü kalmaya ve sürekli ileriye gitmeye mecburdur. Yerimizde saydığımız gün, gerilemeye başladığımız gündür” uyarısında bulundu.

AK Parti’nin, Türkiye’nin alıcılarını, kendi tarihine, kendi medeniyetine, kendi gücüne ayarladığı için bu kadar saldırı altında olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin şemsiyelerini tüm gönül dünyasını içine alacak şekilde büyüttüklerini, bu şemsiyeyi hem kendi vatandaşlarını hem kalbini ve gözünü Türkiye’ye yöneltmiş tüm kardeşlerini, dostlarını, mazlumları içine alacak hâle getirdiklerini kaydetti.

“İNSANLARIMIZA GÜVEN AŞILADIĞIMIZ, DEVLETİMİZİ AYAĞA KALDIRDIĞIMIZ İÇİN BİZE DÜŞMAN OLDULAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halka tepeden bakanların aksine milletin iradesinin üzerinde irade tanımayarak demokrasimizi ileriye taşıdık. Her alanda potansiyelimize güvenerek attığımız adımlarla ekonomimizi güçlendirdik. Senaryoları boşa çıkartarak, oyunları bozarak, karanlık planları yırtarak geleceğimizi aydınlattık. Bize işte bunun için düşman oldular. Milletimizle birlik olduğumuz, insanlarımıza güven aşıladığımız, devletimizi ayağa kaldırdığımız için bize düşman oldular.”

“Yıllarca ülkemizi siyasetiyle, ekonomisiyle, dış politikasıyla, sosyal ve kültürel iklimiyle esir alanlara eyvallah etmeyip, kendi hedeflerimize yöneldiğimiz için bize kinlendiler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, bundan pişman mıyız? Asla. Tam tersine, maruz kaldığımız bu düşmanlıkları Hak ve millet nezdinde berat belgemiz olarak görüyorum” ifadesini kullandı.

KASTAMONU’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu’ya son 16 yılda toplam 15 milyar lira yatırım yaptıklarına dikkati çekerek, kente 971 adet yeni derslik, 29 bin öğrencili üniversite, 6 bin 446 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları kazandırdıklarını ifade ederek, önümüzdeki iki yıl içinde merkez, Taşköprü, Çatalzeytin ve Tosya’ya toplamda 5 bin 770 kişi kapasiteli beş adet yurt binasının daha yapılacağını açıkladı.

TOKİ vasıtasıyla 3 bin 556 konut projesinin hayata geçirildiğini, 2 bin 383 binada cephe iyileştirme ve yenileme çalışması yapıldığını, 930 binanın iki katı geçmeyecek şekilde traşlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmi Kastamonu için ciddi bir kazanç kapısı hâline getirmekte kararlı olduklarını, bunun için de 107 ata yadigârı eserin restore edildiğini sözlerine ekledi.

Kuzeykent Mahallesi’nde millet bahçesi projesinin hayata geçirileceğini, proje kapsamında millet kıraathanesi, meydan, otopark, spor alanları, bilim merkezi, açık hava bilim sergi alanı, atölye, gölet, akvaryum, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi pek çok bölümün yer alacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu’ya sosyal yardımlar, sağlık, ulaşım, altyapı, sulama, çiftçi destekleme gibi alanlarda yapılan yatırımları anlattı.

“KASTAMONU’DA DAHA ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde Kastamonu’yu her alanda daha ileriye götürmek için bakanlıklarımızla, belediyelerimizle, sizlerle birlikte daha çok çalışacak, daha çok projeyi hayata geçireceğiz” ifadesini kullandı. 31 Mart seçimlerinde sandık güvenliğin çok önemli olduğuna, AK Parti teşkilatının sandıklara sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin sandık görevlilerinin oy kullanma işleminin başlamasından bir saat önce sandıkların başında olması gerektiğini kaydetti.

Yakın dönemde Türkiye’nin önüne, her dönem farklı bir set koyarak gelişmesinin engellenmeye çalışıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet ve devlet olarak bin yıldır kesintisiz bir mücadele verildiğini, mücadeleden bıkmayacaklarını tekrarladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ne zaman bir hamle yapsa darbeyle, cuntayla, krizle önünün kesilmeye çalışıldığını, Menderes ve Özal gibi AK Parti’nin de 17 yıllık iktidarının mücadeleyle geçtiğini aktararak, şöyle devam etti: “AK Parti’yi kurduk. Ve partimizi kurduk, 16 ayda iktidar olduk tek başımıza. Vesayeti kırdık, karşımıza ihanet çetelerini çıkardılar. İçeride teröristlerin başını ezdik, tehdidi sınırlarımızın dışına taşıdık. Demokrasimizi geliştirdik. Millete ve millî iradeye hakaret edenlere dört elle sarıldılar. Ekonomiyi güçlendirdik, kur-faiz saldırılarıyla, algı operasyonlarıyla insanımızı bunalttılar. Velhasıl ülkemizi ve milletimizi hiç rahat bırakmadılar. Onlar bizi sıkıştırdıkça biz millet olarak daha kenetlendik. Onlar bizi sıkıştırdıkça biz devlet olarak daha güçlendik. Onlar bizi sıkıştırdıkça biz ülke olarak hedeflerimize ulaşma kararlılığımızı daha da perçinledik. Biz bu konudaki sorumluluğumuzun ve verdiğimiz mücadelenin ehemmiyetinin çok çok farkındayız.”

“TANZİM SATIŞ YERLERİNDE GIDADAN TEMİZLİK MADDESİNE KADAR ÇEŞİTLİ ÜRÜNLERİN SATIŞI YAPILACAK”

Yaptıkları işin günlük siyasete kurban edilemeyecek kadar hayati olduğunun bilincinde olduklarını, bugüne kadar ne küresel güçler ne de onların Türkiye’deki taşeronlarının ajandalarının bir parçası olmadıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baktılar kurla, faizle, diplomasiyle, algıyla olmuyor, bu defa ülkemizi soğan, patates, biber, patlıcan, salatalık, sivribiber, bütün bunlar üzerinden ters köşe yapmaya çalışıyorlar. Aldığımız tedbirlerle bu hamleyi de hamdolsun boşa çıkardık. Tanzim satış yerleri gibi satış yerlerini kurduk, bir anda fiyatlar yarıya indi, daha da inecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulan tanzim satış yerlerinde gıdadan temizlik maddesine kadar çeşitli ürünlerin satışının yapılacağını marketlerde ne varsa bu ürünlerin buralarda halkla buluşturulacağını bildirdi.

“Milletimizin ekonomideki dalgalanmadan dolayı yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın, sanayicinin, ticaret erbabının, çiftçinin, çalışanların, emeklilerin velhasıl milletin her bir ferdinin dertlerini ve taleplerini bildiklerini bunların çözümü için finanstan istihdama, vergiden ücretlere kadar her alanda pek çok teşviki, desteği, kolaylığı planlayıp, uyguladıklarını anlattı.

“TEZGÂHIN BEREKETİNİ ARTTIRMAK, EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMEK İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılar sebebiyle çok büyük bedeller ödediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF ile ilk anlaşmanın CHP iktidarları döneminde yapıldığını, AK Parti’nin iktidara gelir gelmez IMF’nin borcunu sıfırlamakla uğraştığını ve Mayıs 2013’te IMF’ye borcun sıfırlandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle devam etti: “Sanayinin çarklarını, toprağın verimini, tezgâhın bereketini arttırmak, ekmeğimizi büyütmek, vefamızı arttırmak için gece-gündüz çalıştık hedeflerimize ulaşmaya inşallah az kaldı. İnşallah baharla birlikte sadece havalarda değil, yüreklerde de bir ferahlık, bir sıcaklık, bir sevinç iklimine kavuşacağız. Bunun için 31 Mart seçimlerinin istikrar ve güven ortamının devamına hizmet edecek şekilde sonuçlanması çok önemli. Tarihimizin en önemli yönetim reformlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçmekle işleri çok kolaylaştırdık. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselttiğimiz gün Allah’ın izniyle her şey çok farklı hâle gelecek. 31 Mart bu kutlu yürüyüşte önemli bir dönüm noktasıdır. Sizlerin hem şehriniz hem ülkeniz için en doğru kararı vereceğinize ben inanıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.