Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi Çelebi Havacılık

Siyasette Ahlat Polemiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını duyurması siyasette Ahlat polemiği başlattı. AK Parti-İYİ Parti ve MHP arasında yaşanan polemik hakkında konuşan İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, “Bizim attığımız adım kendilerini motive etmiştir, iştahlandırmıştır. Bu olumlu bir gelişmedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma töreninde Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını açıklaması polemiğe neden oldu. Bu teklifi kendine MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığını kaydeden Erdoğan, “Dedik ki, bin 71 metrekare oturma alanı olur bir de bunun çevre düzenlemesini yapacağız en azından beş dönüm. Belediye başkanımız da coştu tamam biz bunu 10 dönüm yaparız dedi” diyerek tartışmanın fitilini ateşledi.

“VERDİĞİM MESAJIN KISMEN ALINMASI SEVİNDİRİCİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk yanıt İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. 2017 Eylülünde Ahlat’tan ev kiralayacağını ve bir bayramı Ahlat’ta geçireceğini açıklayan ve Ekim 2017’de bu sözünü gerçekleştiren Akşener, “Sayın Erdoğan ve ortağının, bu yıl Ahlat ve Malazgirt’i hatırlamış olmasından memnunum. Ata diyarında ev tutarak verdiğim mesajın kısmen de olsa alınması sevindirici. Kısmen çünkü ben ‘Oraya gidip hemen inşaat yapın’ demedim. ‘Maziye oradan bakıp, geleceği oradan okuyun’ dedim” ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve MHP lideri Bahçeli’yi eleştirdi.

“AKŞENER BİLMİYORSA ÖĞRENSİN!”

İYİ Parti lideri Akşener’in, Erdoğan ve Bahçeli’yi eleştiri oklarının hedefine koymasına MHP cephesinden yanıt Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den geldi. Bahçeli’nin Twitter’dan 2012 yılında yaptığı, “Bitlis’in Ahlat ilçesinde yeni bir ‘Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ için ne dersiniz” paylaşımını alıntılayan Yönter, “Ahlat ve Malazgirt’i yeni değil on yıllardır ruh ve şuurda taşıyoruz; Meral Akşener bilmiyorsa öğrensin! Ahlat’ta ev kiralamıyoruz, ecdadımızın kutlu izini takip ediyoruz. Lider Devlet Bahçeli’ye Ahlat üzerinden ahkam kesen siyasi yağmacılar size buradan ekmek çıkmaz, başka kapıya!” dedi.

“AKŞENER UYARI ANLAMINDA BÖYLE BİR TWEET ATTI”

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu ise AK Parti-İYİ Parti-MHP hattında yaşanan Ahlat polemiği hakkında ANKA’ya açıklamalarda bulundu. Siyasette yapıcı tartışmanın önemine dikkat çeken ve polemiklerin yapıcı tartışmalara evirilmesini istediklerini belirten Kavuncu, şunları kaydetti:

“Bu konuda olumlu sinyaller alıyoruz. Genel Başkanımız bunu vurgulamak istedi. Kendisi o bölgenin Türkiye için, hepimiz için önemini vurgulamak, Türkiye’deki birlik beraberliğin altını çizmek, Malazgirt’in tarihimizde ne kadar önemli bir yeri olduğunu vurgulamak için sadece yılda bir kere hatırlamak değil orada ev tutarak sürekli o bölgenin halkıyla orada olmayı, Malazgirt ruhunu da beraberinde sürekli yaşatmayı gösteren bir tavır aldı. Üstüne de yıllardır o bölgede bu konuda herhangi bir faaliyet yapmayan Cumhurbaşkanı gidip ‘Biz burada köşk kuracağız’ deyince bu boş görülen arazileri rant şeklinde değerlendiren zihniyeti eleştirmek için Anadolu’yu bir arsa olarak görmekten kendilerini alıkoymaları, uyarmak anlamında böyle bir tweet attı. Oradaki ana aktör de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Malazgirt ruhuna bizim attığımız, Genel Başkanımızın attığı adımdan sonra sahip çıkıyor olması bizim Türk siyasetinde bazı reflekslerin artık gösterilmesi anlamında doğru adımlar attığımızı doğru hareketler yaptığımızı göstermektedir.”

“6-7 YIL GEÇMİŞ DAHA YENİ GÜNDEME ALINIYOR”

MHP’li Yönter’in paylaşımı hakkında ise “O tür çirkin polemiklere girmek çok arzu ettiğimiz bir şey değil” diyen Kavuncu, “Burada enteresan olan 6-7 yıl önce beyan edilmiş bir demecin bugün yürürlüğe konuluyor olması. Niye 6 yıl önce dikkate alınmadı da bugün bir anda bunlar alevlenmeye başladı? Burada da biz böyle okuyoruz, bizim attığımız adım kendilerini motive etmiştir, iştahlandırmıştır. Bu olumlu bir gelişmedir. 2012’de önerilmiş bir teklif, sene 2018’in sonu 6-7 yıl geçmiş daha yeni gündeme alınıyor. Bu da tabii üzerinde düşünülmeye değer” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.