Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Siz Anıtkabir'e Giden Yoları Kapatmaya Çalıştıkça, Biz Halkımızla O Engelleri Yıkar Ezer Geçeriz

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Ankara Valiliği tarafından alınan gösteri ve yürüyüş yasağını eleştirerek "AK ŞOV'ların yapılacağı köprü ve tünel açılışlarında güvenlik sorunu olmuyor ama ulusal bayramlarımızın kutlanması ve Ulu Önderimizin Atamızın anması söz konusu olunca, güvenlik sorunları ortaya çıkıyor" dedi.

Ankara Valiliği tarafından güvenlik gerekçesi ile dün alınan her türlü yürüyüş ve mitingin 30 Kasım'a kadar yasaklandığını duyurulması üzerine TBMM Genel Kurulu'nda konuyu gündeme getiren Didem Engin, "Ne ilginç ve ne acıdır ki AK ŞOV'ların yapılacağı köprü, tünel açılışlarında güvenlik sorunu olmuyor ama ulusal bayramlarımızın kutlanması ve Ulu Önderimizin Atamızın anması söz konusu olunca, güvenlik sorunları ortaya çıkıyor" diyerek Hükümet'in tutumunu eleştirdi. 
AKP'nin yasakçı zihniyetinin her ulusal bayram yaklaştıkça benzer mazeretlerden medet umduğunu belirten Didem Engin, "AKP ulusal bayramlarımızı, Cumhuriyet'imizi, Atatürk'ü unutturma çabasına girişiyor" dedi. 
Valiliğin aldığı yasak kararını sert şekilde eleştiren Engin, halkımızın Cumhuriyet'e ve Atatürk'e olan bağlılığına da değindi ve "Unutmayınız ki siz 29 Ekim yürüyüşünü engellemeye çalıştıkça biz Cumhuriyet Bayramımızı daha büyük coşkuyla kutlarız. Siz Anıtkabir'e giden yolları kapatmaya çalıştıkça, biz halkımızla birlikte o engelleri yıkarız, ezeriz, geçeriz, Atamıza daha sıkı sarılırız. Bu böyle biline!" diyerek konuşmasını tamamladı. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.