Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

“Son Terörist Etkisiz Hâle Getirilene Kadar Mücadelemiz Sürecektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

“TÜRKİYE, SURİYE’DE DEAŞ’A KARŞI EN ETKİLİ MÜCADELEYİ VEREN ÜLKEDİR”

Konuşmasında geçen hafta gerçekleşen Amerika ziyaretinin en önemli başlıklarından birinin Suriye meselesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye’de DEAŞ’a karşı en etkili mücadeleyi veren ülke olduğunu her fırsatta tekrarlıyoruz.  Sadece Fırat Kalkanı Harekâtımızda 3 binin üzerinde DEAŞ’lıyı etkisiz hâle getirdik. Diğer operasyonlarımızla birlikte bu rakam 4 binin üzerine çıkıyor” diye ekledi.

“Amerikalı muhataplarımıza, DEAŞ’a karşı sahada bir başka terör örgütüne ihtiyaçları olmadığını, Türkiye’nin bu mücadeleyi yürütebilecek imkâna ve kararlılığa sahip bulunduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna rağmen, Amerika’daki bir kesimin Suriye’de bölücü terör örgütünü destekleme ve güçlendirme yönünde çaba gösterdiği anlaşılıyor. Türkiye’nin başarıyla sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı, bu projeyi önemli ölçüde akamete uğrattı. Ülkemize yönelik öfkenin gerisindeki sebeplerden biri de bu büyük oyunu bozmuş olmamızdır. Barış Pınarı Harekâtı’nda kontrol altına aldığımız yerleşim yeri sayısı 600’ü aşarken, etkisiz hâle getirdiğimiz terörist sayısı bin 200’e yaklaştı” şeklinde konuştu.

“AMERİKA’NIN VE RUSYA’NIN BELİRLEDİĞİMİZ BÖLGELERİ TERÖRİSTLERDEN TAMAMEN ARINDIRAMADIĞI ORTADADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem Amerika’nın hem de Rusya’nın vardığımız mutabakatlara uygun şekilde, belirlediğimiz bölgeleri teröristlerden tamamen arındıramadığı açıkça ortadadır. Harekât alanı sınırları dışından güvenlik güçlerimize ve Suriye Millî Ordusu mensuplarına yönelik neredeyse her gün saldırı düzenleniyor. Bunun yanında, kontrolümüz altındaki bölgelerde yaşayan sivillere yönelik bombalı eylemler gerçekleştiriliyor. Saldırıların tamamının müsebbibi PKK-YPG terör örgütüdür” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’nin yürüttüğü harekâta şiddetle karşı çıkıp, bize akıl mantık dışı ithamlar yöneltenlerin hiçbiri, bu insanlık dışı saldırılara ses çıkarmıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü terör örgütünü DEAŞ’a karşı savaşan bir yapı gibi göstermek için çırpınanlar, bugün aynı örgütün sivil katliamlarını örtmeye uğraşıyor. Terör örgütünün mevzi hâline getirdiği okul, hastane, cami, kilise gibi yerleri görüntüleriyle dünya kamuoyunun dikkatine getirmemize rağmen, kimse dönüp de bunlara bakmıyor. Çünkü mesele ne Türkiye’nin yaptıkları veya yapmadıklarıdır ne de terör örgütünün gerçekte nasıl eli kanlı bir katiller sürüsü olduğudur. Mesele, sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak ülkemizi güneyden kuşatmaktır. Ne pahasına olursa olsun bu alçak plana izin vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu gerçekleri Amerika seyahatimizde görüştüğümüz herkese anlattık. Amerika’da muhatap alınan PKK-YPG’nin yönetici kadrosundaki kimi isimlerin gerisindeki kanlı geçmişi, belgeleriyle, fotoğraflarıyla, filmiyle Amerikan Başkanı’na ve senatörlerine gösterdik. Ortaya koyduğumuz tablonun muhataplarımız nezdinde karşılık bulduğunu müşahede ettik. Ancak, Amerika’nın terör örgütüyle Suriye’de girdiği angajmanın bir anda bitmeyeceğinin de farkındayız. Bununla birlikte terör örgütünün Suriye’deki işinin giderek zorlaştığı bir gerçektir. Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.