Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Soylu: Ülkelerin İç Güvenlik Meseleleri Başka Ülkelerin Merkezinde Başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yenidünya nizamında şunu görüyoruz. Artık ülkelerin iç güvenlik meseleleri başka ülkelerin merkezinde başlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Reform Eylem Grubu toplantısı Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığında gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı toplantı sonrası ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasının ardından bakanlar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Yargı reformu konusunda nasıl bir süreç bekleyeceğiz?” sorusuna Adalet Bakanı Gül, “AB’nin bu süreç içerisinde Türkiye’deki uygulamalarla ilgi önerileri, bu konuda dile getirilen hususların hepsi bizim çalışmalarımız içerisinde” ifadeleriyle yanıt verdi.

SOYLU: 21’NCİ ASIR BİZE BAMBAŞKA BİR GERÇEĞİ DAYATIYOR

“Terörle Mücadele konusunda Avrupa Birliği üyesi ülkelerle yürütülen süreçten memnun musunuz?” sorusunu yanıtlayan İçişleri Bakanı Soylu ise Türkiye’nin terör açısından çok kritik bir bölgede olduğunu belirtti. “Yenidünya nizamında şunu görüyoruz. Artık ülkelerin iç güvenlik meseleleri başka ülkelerin merkezinde başlıyor” diyen Soylu, “Londra’da ağır silah taşıyan Özel Harekat Polisleri artık vakayı adliyeden caddelerden rahat bir şekilde geziyor, insanlarda bunları rahat bir şekilde algılıyorsa 21’nci asır bize bambaşka bir gerçeği dayatıyor demektir” açıklamasında bulundu.  

Bir sonraki Reform Eylem Grubu toplantısının 11 Aralık’ta Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.