Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Tanal'dan Sıtkı Aydın İçin Çalışma Bakanlığına Dilekçe

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Sıtkı Aydın’a bir an önce iş imkânı sağlanması ve ailesine sosyal yardım desteğinin verilmesi için başvurdu.

Tanal, TBMM önünde kendini ateşe veren Sıtkı Aydın’ın işe alınması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na dilekçe verdi. Tanal, dilekçesinde şöyle dedi:

“Yaşadığı ağır olaylar sonucunda ruhsal bunalıma giren ve 5 yıldır işsiz olan Sıtkı Aydın vatandaşımız çareyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelerek bir milletvekiline derdini anlatmakta aramıştır. Meclis’e gelen vatandaşımız içeri alınmamış, derdini anlatamamış, umutsuzluğa kapılmış ve 12 Ocak 2018’de Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde kendisini ateşe vererek yakmıştır. Basında yeteri kadar yer alamayan bu vahim olayı yaşayan vatandaşımız Sıtkı Aydın, şu anda hastanede tedavi altındadır. Aydın’ın 5 yıldır beklediği bir işe sahip olması, milletimize de moral olacak, umutlarımızı yeşertecektir.

Vatandaşlarının hayatını idame ettirebileceği bir iş sağlamanın ve vatandaşın çalışma hakkını korumanın, devletin temel amaç ve görevleri arasında olduğunu da hatırlatarak vatandaşımız Sıtkı Aydın’a bir an önce iş imkânı sağlanması ve ailesine sosyal yardım desteğinin verilmesi için gereğini yapmanızı saygıyla talep ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.