Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Hakkari bugünün gündem özeti Muhbir ysk çin pkk turizm

Tanrıkulu'ndan Sağlık Bakanı'na SMA Soruları

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Sağlık Bakanlığı’nın SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaçlarını karşılamamasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Tanrıkulu, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“SMA Tip 2 adlı genetik kas hastası 3.5 yaşındaki Ece Boyacıoğlu’nun, geçen yıl yürütülen kampanya sayesinde aldığı ve kutusu 62 bin Euro olan ilaç sayesinde hayata tutunduğu haberleri ve Avrupa’da SMA hastalarına tip ayrımı olmaksızın ilaç temininin yapıldığı göz önüne alındığında; Sağlık Bakanlığı’nın SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaçlarını karşılamamasının gerekçesi nedir?

SMA hastalarının 4 ay arayla üç kez alması gereken ilacın bir kutusunun Türkiye’deki fiyatının 62 bin Euro olmasının izahı nedir?

Yurt dışında hastalığın türlerine göre ilaçları kullanıp olumlu sonuç alan kaç hasta vardır?

Yurt dışında hastalığın türlerine göre ilaçları kullanıp olumsuz sonuç alan kaç hasta vardır?

2016 - 2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere ve hastalığın türlerine göre toplam kaç SMA hastası vardır?

2016 - 2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere ve hastalığın türlerine göre sağlık sigortası bulunmayan toplam kaç SMA hastası vardır?” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.