Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik erdoğan gürcistan ORDU tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir David Dastmalchian rusya

Tanrıkulu’ndan Melen Barajı Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bitiş tarihi 2016 olarak belirlenen Melen Barajı’nın hala tamamlanamadığını belirterek,  “Melen Barajı için harcanmış 1.5 milyar TL’lik kamu kaynağının hesabını kim verecektir” diye sordu.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Melen Barajı’nı Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, barajın temelinin atılmasının üzerinden 4 yılı aşkın bir sürenin geçtiğini belirterek, şu soruların yanıtını istedi:

“Melen Barajı’nın tamamlanması için verilen tarihler olan 7 Aralık 2016 ve 12 Mayıs 2017’de tamamlanmamasının gerekçesi nedir?

2017 barajın tamamlanması için verilen tarihten önce yerel basında; barajın zamanında bitemeyeceği çünkü gövdesinde çatlaklar oluştuğuna dair yayınlanan haberlerin doğruluk payı var mıdır?

Baraj gövdesinin sağlam kaya zeminine oturtulmadığı iddiaları doğru mudur?

Zeminde farklı oturmaların oluşup ve gövdede çatlamalar meydana geldiği iddiaları doğru mudur?

DSİ 14. Bölge Müdürü Özpınar, bu yılın fiyatlarıyla Melen Barajı için 845 milyon TL kamulaştırmaya, 647 milyon TL de inşaata harcandığını açıklamıştı. Bu durumda barajda meydana çatlakları gidermek için nasıl bir çalışma yapılacaktır? Yapılacak ise maliyeti hesaplanmış mıdır?

Bütün bu iddialar doğrultusunda Melen Barajı’nın açılışının 11 Ağustos 2018 tarihinde yapılması mümkün müdür?

Melen Barajı için harcanmış 1.5 milyar TL’lik kamu kaynağının hesabını kim verecektir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.