Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit fetö adana abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Tanrıkulu’ndan Rektör Ataması Soruları

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, rektör atamalarında profesör olma şartının önce kaldırılıp sonra geri getirilmesine dikkat çekerek, “2017 yılında Profesör olan Nuri Aydın'ın bir yıllık profesörlük ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne atanmasının gerekçesi nedir? Prof. Dr. Nuri Aydın'ın Hazine ve Maliye Bakanı ile herhangi bir yakın ilişkisi olduğu iddiası doğru mudur?” sorularını sordu.

CHP’li Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın’ın atanmasına ilişkin soru önergesi verdi. Önergenin gerekçesinde, 9 Temmuz’da yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile rektör ataması için profesörlük şartının kaldırılmasının ardından 15 Temmuz’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile rektörlük için en az üç yıl profesörlük yapma şartının geri getirildiğini belirten Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Aydın’ın 2017 yılında profesör olduğunu kaydetti.

“Aydın'ın Hazine Ve Maliye Bakanı İle Yakın İlişkisi Olduğu İddiası Doğru Mudur?”

“Nuri Aydın, bir yıllık profesörlük ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü koltuğunun sahibi olmuştur” diyen Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Okay’a şu soruları yöneltti:

“2017 yılında Profesör olan Nuri Aydın'ın bir yıllık profesörlük ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne atanmasının gerekçesi nedir?

Prof. Dr. Nuri Aydın ne zaman Profesör unvanı almıştır?

Prof. Dr. Nuri Aydın'ın Hazine ve Maliye Bakanı ile herhangi bir yakın ilişkisi olduğu iddiası doğru mudur?

İlk KHK düzenlemesinde hiç bir gerekçe gösterilmeden bu tür bir değişikliğe neden ihtiyaç duyulmuştur?

Prof Dr. Nuri Aydın'ın başvurusu nasıl alınmıştır?

Yaklaşık bir hafta sonra yapılan düzenlemeyle yeniden ele alınan KHK ile getirilen yükümlülükte tekrar eski değerlendirme ihtiyacına dönülmesi nasıl gerçekleşmiştir?

Prof. Dr. Nuri Aydın'ın bir yıllık profesörlük ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne atanmasında Hazine ve Maliye Bakanının yakın arkadaşı oluşunun etkisi olduğu iddiası doğru mudur?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişin ardından ‘Rektör olmak için profesör olma’ şartının kaldırılmasının ardından tekrar 3 yıllık profesör olma zorunluluğunun getirilmesinin gerekçesi nedir? İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne ataması yapılan Nuri Aydın’ın ataması hangi uygulamaya göre yapılmıştır?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişten sonra ataması yapılan Rektörler ile ilgili olarak ne tür bir değerlendirme yapılacaktır?

9 Temmuz'da yayımlanan 703 sayılı KHK ile ‘Rektör olmak için profesör olma’ şartı kaldırıldıktan sonra toplam kaç Rektör ataması yapılmıştır? Bahse konu Rektörler hangi üniversitelere atanmıştır ve isimleri nedir?”

Ne Olmuştu?

Rektör atamalarında aranan profesörlük şartı 9 Temmuz’da kaldırılıp, 15 Temmuz’da geri getirilmişti. 9-15 Temmuz arasındaki sürede Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Akın Levent, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof.Dr. Nuri Aydın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Erol Özvar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Hüseyin Çiçek ve Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Fatih Savaşan olmak üzere altı rektör atanmıştı. Atamaların yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde, atama tarihleri 14 Temmuz 2018 olarak görülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.