Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk

"Tapu Beklerken Evleri Yıkıldı"

İstanbul Çekmeköy’de imar barışı kapsamındaki başvuruları kabul edilmesine rağmen 3 ev kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkıldı, 13 kişi sokakta kaldı. Vatandaşları ziyaret eden CHP heyeti, mağduriyetin giderilmesi için konunun siyasi ve hukuki yönünü takip edeceklerini belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Çekmeköy Belediye Başkanlığı binasının karşısındaki Farabi Sokak’ta bulunan 3 ev yaklaşık 2 hafta önce kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkıldı ve 13 kişi sokakta kaldı. İmar barışından faydalanmak için para yatırmalarına ve başvurularının kabul edildiğini belirtmelerine rağmen evleri yıkılan vatandaşlar, CHP’nin tahsis ettiği çadırlarda kalmaya başladı.

Kaftancıoğlu: “AKP’nin Belediyecilik Anlayışının Ne Olduğuna Hep Birlikte Tanıklık Ediyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve partililer evleri yıkılan vatandaşları ziyaret etti. CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, konuyu siyasi ve hukuki yönden takip ettiklerini belirterek, “Burada AKP’nin belediyecilik anlayışının ne olduğuna hep birlikte tanıklık ediyoruz. Sizler haksız, hukuksuz bir şekilde 40 yıldır yaşadığınız evlerinizden yurtlarınızdan edilmiş durumdasınız. Sizlerin barınma hakkınız, can ve mal güvenliği hakkınızı savunmak, korumak için elimizden geleni yapacağız. Sizler evlerinizi geri kazanana kadar biz bu işin peşini bırakmayacağız. Yaptığımız çalışmalar neticesinde olumlu adımlar atılması gündemde” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel de yaşanılan mağduriyeti Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceklerini belirterek, mağduriyetlerin en kısa zamanda giderileceği sözünü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.