Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Pandemi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi

Taşeron İşçiler İçin İki Alternatif Gündemde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, taşeron işçilerle ilgili kadro konusuna ilişkin, “Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kuruluna sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Meclis Genel Kurulu’nda dün Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Taşeron işçilerle ilgili kadro konusuna ilişkin soruya Özlü, “Bu konuda bir çalışma yaptı Hükûmetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kuruluna sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz” yanıtını verdi.

“30 BİN CİVARINDA İŞ YERİ HEKİMİNE İHTİYAÇ VAR”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, iş sağlığı hizmetlerini yürütecek iş yeri hekimi ihtiyacının çok yüksek oranlarda olduğunu belirterek, “Yaklaşık 30 bin civarında iş yeri hekimine ihtiyaç var. Şu anda da aktif çalışan iş yeri hekimi sayısı 13.450. Yeterince iş yeri hekimi olmadığı için bu yasayı 2020'ye öteliyoruz ve çalışanları 10'dan 50'ye çıkarıyoruz. Dolayısıyla, hekim yetersizliğinden dolayı bu düzenlemeyi yapıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.