Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

TBMM Başkanı: Ben Korkmuyorum Dediniz, Çıktı Yasamadan Bu İş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, HDP’li vekillerin tutuklu milletvekillerine ilişkin sözlerine, “ 'Dokunulmazlığımı kaldırınız, bana dokununuz, ben korkmuyorum' dediniz. Çıktı yasamadan bu iş. Kime gitti, yargıya gitti. Meclis Başkanı kimdir, hangi hakla buna müdahale edecek, edemez. Yargının tasarruflarına edemez” yanıtını verdi.

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman  başkanlığında saat 13.00’te açıldı.

Genel Kurul’da, 2017 Bütçesinin tümü üzerinde görüşmeler yapılıyor.

Bütçe görüşmelerine tutuklu vekillere ilişkin HDP ile TBMM Başkanı arasındaki atışma damgasını vurdu.

HDP KÜRSÜYE TUTUKLU VEKİLLERİN BİRADA YER ALDIĞI FOTOĞRAFI BIRAKTI

Bütçenin tümü üzerinde partisi adına konuşan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, kürsüye tutuklu milletvekillerinin fotoğrafını koydu.

TBMM BAŞKANI’NA TUTUKLU VEKİLLERİ SORDU

Yıldırım konuşmasında, tutuklu milletvekillerine işaret ederek TBMM Başkanı’na seslendi ve şöyle dedi:

“Bir ayı aşkın bir süredir şu parlamentonun üçüncü partisinin iki eş başkanının tutuklu olduğundan haberiniz var mı?

Şu yasama organının 10 üyesi bir ayı aşkın süredir tutuklu ve Sayın Başkan’ın bir tane demeci yok.

10 arkadaşımızın tutuklu olması bu parlamentonun ve özellikle onlara ilişkin geliştirilen uygulamalar ise Sayın Başkan’ın ayıbıdır.

Acaba siz yetkinizi cezaevi müdürleriyle paylaştınız da bizim haberimiz mi yok? Siz cezaevi müdürlerini kendinize eş başkan atadınız da şu parlamentonun haberi mi yok?

Siz cezaevi müdürlerini kendinize eş başkan mı atadınız?

Siz seçimle geldiniz de eş genel başkanımızın dediği üzere biz KPSS sınavı kazanarak mı geldik buraya.”

TBMM BAŞKANI: İYİ DE İLANİHAYE Mİ VAR? HÜRRİYETLER SONSUZ MU?

Yıldırım’ın sözlerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman şöyle dedi:

“Bizim anayasamızda cezai bakımından dokunulmazlık var. İyi de ilanihaye mi var? Hürriyetler sonsuz mu? Hukuk devleti bir anarşi devleti midir? Değil, olamaz, mümkün değil.

Büyük Millet Meclisimiz 20 Mayıs 2016’da bir karar verdi. Ve referanduma gitmeyecek rakama ulaştı ve 376 reyle 154 milletvekilinin 810 dosyası hakkındaki dokunulmazlığı kaldırdı.

Burada 29 Temmuz 2015’te HDP’nin Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği ve 88 kişinin imzalığı bir takrir var. 78 kişinin. Bunlar arasında Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım Bey’in imzası var. Ve diyorlar ki ‘milletvekillerimizin isim ve imzaları bulunan HDP üyesi milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılması hususunda gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz’.

Partilerde konsensüs oldu ve anayasa değişikliği ile dokunulmazlık kalktı. Neye ait, 810 dosyaya ait.

MECLİS BAŞKANI KİMDİR, HANGİ HAKLA BUNA MÜDAHALE EDECEK, EDEMEZ”

‘Dokunulmazlığımı kaldırınız, bana dokununuz. Ben korkmuyorum’ dediniz. Çıktı yasamadan bu iş. Kime gitti, yargıya gitti. Meclis Başkanı kimdir, hangi hakla buna müdahale edecek, edemez. Yargının tasarruflarına edemez. ‘Meclis Başkanı neden ilgilenmiyor’. Adalete intikal etti, yargıya intikal etti.

“BİRAZ BELKİ HAVAYI YUMUŞATIR DİYE SÖYLÜYORUM”

Biraz belki havayı yumuşatır diye söylüyorum. Adam suçu üzerine almış, kendi işlememiş ama demişler bu gidişle asılacaksın. Asılayım ne olacak? Savcı da ya yapmadın herhalde üzerine aldın, asılacaksın. Asılayım ne olacak? Hakim de aynı şeyi söylemiş. İdamına karar vermiş. Sehpaya gitmiş. Klasik hadise. Tam sandalyeyi altından çekmişler. Ah demiş savcı, son isteğini sormadık. Tutmuş, adam ne demiş bu nasıl asılmaktı az daha boğuluyordum.

“KALDIRDATACAKSINIZ”

Allah Allah… Kaldırdatacaksınız.

Fiillere gelince….

22 tane dosyası var Sayın Selahattin Demirtaş’ın, Eş Genel Başkan’ın. Suç işlemek amacıyla örgüt  kurmak. Terör örgütü üyesi olmak. Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılamak. Terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmak.

Şunu bir kere zabıtlara geçmesi için tekrar ediyorum. Türkiye’de bir savaş yoktur. Terörizmle mücadele vardır. Türkiye bir bütündür. Bu bütünlüğü bozdurtmayız.

Hapishanenin kendi şartları var. O şartlara uyacaksınız. Türkiye kanun devletidir, istediğinizi yapamazsınız. Yaptırılmaz.

“ANAYASA PROFESÖRLERİNDEN GÖRÜŞ ALIYORUM”

Geliyorum, milletvekillerinin, acaba iştirak edebilir mi yasamaya diye sualine Sayın Ahmet Bey’in. Ben o noktada bir araştırma yapıyorum. Anayasa profesörlerinden görüş alıyorum.

Ben hesap gününe inanıyorum. İlahi adalete de inanıyorum. Ona göre hareket ediyorum.”

Ahmet Yıldırım da,  “Sizin bu konuşmanız yargıçlara talimattır, talimat” diyerek tepkisini dile getirdi.

TBMM Başkanı da, “Herhangi bir tenakuzum yok. Zaruri bir açıklamam var. O savcılar, Türk adaleti gereken şekilde elinde terazisini tutacaktır. Gereken kararı verecektir.

Islak imza ile Başkanlığımıza ulaştırılan kanun teklifleriyle soru, araştırma ve genel görüşme önergeleri işleme alınmaktadır. Islak imza atılmayan önergeler ise başkanlığımızca işleme alınmamaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.