Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı

TBMM Başkanı: Birinci Turda Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Tamamlanacağına İnanıyorum

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Birinci turda cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanacağına inanıyorum ve cumhurbaşkanımızın daha önce aldığı oyun ötesinde bir oyu alacağına inanıyorum. Ama cumhurbaşkanlığı bir kubbe, kubbenin havada kalması için Meclis’in de yani sütunlarının da güçlü olması lazım” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Anıtı" temel atma töreni TBMM ön bahçesinde gerçekleşti.

Temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı, şöyle dedi:

“Kâbus gecesinin öncesi ve sonrasından gerekli dersleri çıkarmak ve hatırdan uzak tutmamak gerekir. Bu konuda Başkanlık Divanımız, millî iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin o gece gösterdiği asil duruşu şehitlerimize saygımızı anıtlaştırmaktadır.

FETÖ terör örgütünün iki yıl önce gerçekleştirmeye çalıştığı 15 Temmuz ihaneti tarihimizin mühim noktalarındandır. 1960’da bir çete tarafından gerçekleştirilen darbeden sonra 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi örtülü ya da açık 17’nci ihanet girişimi olmuştur.”

TBMM Başkanı, basın mensuplarının 24 Haziran’da yapılacak seçimlere ilişkin sorularını yanıtlayarak şöyle dedi:

“24 Haziran çok önemli bir tarih, siyasi tarihimizde fevkalade mühim tarihler var, seçimler var. Bu 24 Haziran değişen anayasanın tatbikata yürürlüğe girmesi için karar verilecek olan bir seçim. Dolayısıyla şimdiye kadar ki seçimlerin çok ötesinde bir mana taşıyor.

Birinci turda cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanacağına inanıyorum ve cumhurbaşkanımızın daha önce aldığı oyun ötesinde bir oyu alacağına inanıyorum. Ama cumhurbaşkanlığı bir kubbe, kubbenin havada kalması için Meclis’in de yani sütunlarının da güçlü olması lazım. O nokta da güzel netice doğacağına gene inanıyorum.”

Melih Gökçek’in Twitter üzerinden yaptığı bir anket tartışmaya neden oldu, ne diyorsunuz?” sorusuna TBMM Başkanı, “Bunu Melih Bey’e soracaksınız” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.