Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

TBMM Başkanı: Cumhuriyet, Cumhurun Yani Halkın Yönetime Hâkim Olmasıdır

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Cumhuriyet, cumhurun yani halkın yönetime hâkim olmasıdır ve özünde halk önceliklidir. Çoğulcu demokratik yapısı ile dünyada örnek bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarını barış içinde bir arada yaşatma ideali ile; tek millet, tek bayrak, vatan ve tek devlet hedefiyle istikbale emin adımlarla yürümeye devam edecektir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizin 94. Yılını idrak ediyoruz. Mondros Mütarekesi hükümlerine dayanarak Anadolu’yu işgal edip, milletimizi esaret altına almak isteyen Batılı emperyalist devletlerin planları, İstiklal mücadelemiz ile bozulmuştur. 9157 şehit verdiğimiz Sakarya’da, Gediz’de, Dumlupınar’da kazanılan zaferlerle düşmanın, 1000 yıllık planlarının gerçekleştirilmesine geçit verilmemiştir.

Emperyalist bir istila ile tarihin nesnesi haline getirilmek istenen aziz milletimiz, maneviyatından ve kendi asli köklerinden aldığı inanç ve güçle küllerinden yeniden doğdu. 94 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti ile tarih sahnesindeki yerini tekrar aldı.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Büyük devletlerin sıkıntıları ve problemleri de bir o kadar büyüktür. Ancak hiçbir zorluk aşılmaz değildir. Tarihin seyri içinde zaman zaman buhranlı dönemler geçirse de, gelişerek güçlenmesini devam ettiren devletimiz, bugün yine dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmeyi başarmıştır.

Cumhuriyet, cumhurun yani halkın yönetime hâkim olmasıdır ve özünde halk önceliklidir. Çoğulcu demokratik yapısı ile dünyada örnek bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarını barış içinde bir arada yaşatma ideali ile; tek millet, tek bayrak, vatan ve tek devlet hedefiyle istikbale emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Millet-devlet bütünlüğü ile mutlu ve müreffeh, manevi ve milli değerlerine bağlı ve saygılı insanların hep birlikte barış içinde yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti’nde her zorluğun üstesinden geleceğimizin inancı içindeyiz. Ruh kökümüze bağlı kalarak manevi ve millî kimliğimizi muhafaza ederek, gelişme yolunda yürüyeceğiz, istikrarımızı koruyacağız ve muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yılını tekrar kutluyorum. TBMM’nin ilk başkanı Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşunda büyük fedakârlıklar gösteren, hayırlı katkılar sunan Devlet ve siyaset adamlarını minnetle anıyorum. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şühedaya rahmet diliyorum, gazilerimize hayırlı uzun ömürler temenni ediyor, Cumhuriyetimizin ebed-müddet olmasını niyaz ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.