Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Başkanlık İçin Adaylık Dilekçesini Verdi

Meclis Başkanlığı için adaylık dilekçesini veren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Genel başkanlara gideceğim. Ve kendilerinden destek isteyeceğim. Randevu talebim oldu. Yarın inşallah o görüşmeleri yaparım” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık adaylığı için başvuru dilekçesini verdi. Dilekçesini imzalayan Kahraman, “TBMM 26. Yasama Dönemi 2. Devresi için TBMM Başkanlığına adayım. Gereğini arz ederim” diyerek dilekçesini okudu. Kahraman, adaylık dilekçesini TBMM Genel Sekreteri’ne verdi.

“Yeni dönemde ilk icraat ne olacak?” sorusuna Kahraman, “Yeni dönemde 2019 yepyeni bir sistem olacak Türkiye’de. Dolayısıyla uyum yasaları var. Öncelikle çıkması gereken yasalar. İçtüzük, isterim ki yeni baştan İçtüzük hazırlayalım. Bugüne kadar değişik kanunlarda milletvekillerine ait hükümler var. 6 değişik kanunda bunlar. Tek kanun altında toplanmalı. İçtüzük, Milletvekilleri Kanunu ve gelişen şartlara göre kanunlar değişir. TBMM Teşkilat Kanununda da yapılması gereken değişiklikler var. Bir diğer acil konu da budur. Seçildiğim takdirde benim hedefim ki geçtiğimiz dönemde hedefim de buydu, yine birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yürümektir” yanıtını verdi.

"GENEL BAŞKANLARA GİDECEĞİM"

Bir başka soruya da Kahraman, “Genel başkanlara gideceğim. Ve kendilerinden destek isteyeceğim. Randevu talebim oldu. Yarın inşallah o görüşmeleri yaparım” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ PARTİLER ÜSTÜ BİR HÜVİYETE SAHİPTİR"

“Sayın Erdoğan ile bir istişareniz oldu mu bu kararı almadan önce?” sorusuna da TBMM Başkanı, “Sayın Erdoğan Rusya’da. Beyanını dinlediniz, milletvekillerinin münferit kararı olarak ortaya konuyor. Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız da döndüğünde yine bu mevzuda desteğini gösterir ama bildiğiniz gibi  Cumhurbaşkanımız partiler üstü bir hüviyete sahiptir. Bir parti genel başkanıdır ama bu tip münferit hadiselerde milletvekillerinin kendi şahsi iradesine ait olan hadiselerde temennisi olabilir. İnşallah temennisi de destek yönünde olabilir diye düşünüyorum” dedi. Kahraman, “Bütün milletvekillerinden destek isteyeceğim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.