Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken

TBMM Başkanı Kahraman İstanbul'daki Terör Saldırısını Kınadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, dün İstanbul’da düzenlenen kanlı terör saldırısını kınayarak, “Terörün dini, ırkı ve mensubiyeti yoktur. Adı -PKK, PYD, DEAŞ, FETO vb. - ne olursa olsun hepsi terör örgütüdür ve hepsi lanetlenmelidir. Türk milleti metanetli millettir. Onlarca yıldır yapılan bu tür saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti’ne bölücü isteklerini kabul ettireceklerini zannedenler gaflet ve dalalet içindedirler” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayımladı. Kahraman, “Yıllardır ülkemizi kana bulayan, insanımıza derin acılar yaşatan bölücü ve hain teröristler, dün gece de İstanbul’da  kanlı bir saldırı gerçekleştirmişlerdir.  İzledikleri bir spor müsabakasında, coşku ve sevinçlerini paylaşan masum insanlarımıza ve güvenlik kuvvetlerimize yönelik  vahşi saldırıda 29 evladımızı şehit etmişler, 166 insanımızı da yaralamışlardır. Hunhar saldırı millet olarak hepimizi derinden üzmüştür” dedi.

“Bilinmelidir ki, terör bir insanlık suçudur” diyen Kahraman mesajına şöyle devam etti:
“Terörün dini, ırkı ve mensubiyeti yoktur. Adı -PKK, PYD, DEAŞ, FETO vb. - ne olursa olsun hepsi terör örgütüdür ve hepsi lanetlenmelidir. Türk milleti metanetli millettir. Onlarca yıldır yapılan bu tür saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti’ne bölücü isteklerini kabul ettireceklerini zannedenler gaflet ve dalalet içindedirler. Tarihte, terörle emeline ulaşan hiç bir örgüt görülmemiştir. Bundan sonra da görülmeyecektir. Hepimizi derin acılara gark eden bu saldırı, devletimizi bütün kurumlarıyla teröre karşı daha müteyakkız ve kararlı hale getirecektir.

Bu noktada, vatandaşlarımızın birlik ve dayanışma içinde olmaları son derece önemlidir. Kimse, aziz milletimizi kışkırtarak birbirine düşüremeyecektir. Ayrıca, yıllardır terör örgütlerine ülkelerinde serbestçe dolaşma, haraç toplayarak kaynak temin etme, militan devşirme ve Türkiye aleyhine propaganda yapma imkânı tanıyan dost görünümlü ülkeler de, terörün çirkin yüzünü yapılan bu saldırı ile bir kez daha görmüşlerdir. Gerçekleştirilen bu hain saldırı sonrasında, kendilerinden saflarını net bir şekilde belirleme hususunda somut bir adım beklemek hakkımızdır.Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü devlettir. Ülkemiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla tek vücut halinde terörle ve teröristlerle  içerde ve dışarda kararlı mücadelesine devam edecektir. Saldırıyı gerçekleştirenler ve onları azmettirenlerden adalet nezdinde mutlaka hesap sorulacaktır.Bu vesileyle şehit evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılara da acil şifalar niyaz ediyorum. Polisimize, güvenlik güçlerimize, acılı ailelerine ve milletimize sabırlar ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.''​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.