Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

TBMM Başkanı Kahraman: "Sınırsız Hürriyet Anarşi Demektir"

Yeniden Meclis Başkanı seçilen İsmail Kahraman, “Milletvekillerimiz, milletimizin seçkin insanlarıdır. Kavgasız, çatışmasız bir toplumun inşa edilmesi için; öncelikle milletvekillerimiz örnek olmalı, çalışmalarını hukuk ve mevzuata uyum içinde yürütmelidirler. Hürriyetler hiçbir hukuk devletinde sınırsız değildir. Sınırsız hürriyet anarşi demektir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan seçimde İsmail Kahraman yeniden TBMM Başkanı seçildi. Seçildikten sonra teşekkür konuşması yapan Kahraman, şunları söyledi:

“Öncelikle zorluk ve sıkıntılar içinde, gaz lambaları altında, İstiklal Savaşını bizzat yöneten Birinci Meclis üyelerini, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Millî Mücadeleye katılan ve katkı sağlayan ecdadımızı saygıyla selamlıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin içinde bulunduğumuz 26. Yasama dönemi siyasi tarihimizde müstesna bir yere sahip olacaktır. Dönemimizde; hain, menfur ve menhus FETÖ örgütünün kullanılması ile devletimiz yok edilmekle, ortadan kaldırılmakla karşı karşıya geldi. Milletimizin kalbi Meclisimiz, savaş uçakları ile bombalandı, helikopterlerle ateş altına alındı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği ve daveti ile milletimiz, parti farkı gözetmeksizin millî birlik ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu; demokrasiyi özümsediğini, artık darbelere geçit verilmeyeceğini ilan ve ispat etti.

15 Temmuz Cuma gecesi bombalar atılır ve kurşunlar yağdırılırken bu çatı altında şehitlik ruhu ve duygusuyla toplandık, sabahladık. Gazi Meclisimizin İstiklal Savaşını yöneten kadrosundaki aynı ruhla, bu çatı altındaki direnişimiz Meclisimizin bir kere daha Gazi unvanına layık olduğunu gösterdi. Şüphesiz 15 Temmuz hadisesi, ibret ve ders alınması, unutulmaması, hatırlatılması gereken bir olaydır. Bu millet ve devlet düşmanlarından adalet önünde hesap sorulmaktadır.

“SİYASİ PARTİLERİ, BİR ELİN PARMAKLARINA BENZETİRİM”

Siyasi partileri, bir elin parmaklarına benzetirim. Her biri farklıdır ama hepsi aynı bileğe bağlıdır. Yeri geldiğinde o parmaklar sıkılır, tek yumruk olur. Bunun örneğini bu dönem 15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta gördük. Ufak hesaplarla, yanlış düşüncelerle birbirimizi yaralamamalı, kavgacı değil, müzakereci, meseleleri konuşarak çözen insanlar olmalıyız. Fikirden korkanlar, konuşmaktan kaçarlar. Dostluğumuzu ve kardeşliğimizi toplumun karşısında da sergilemeliyiz. Unutmamalıyız ki dostluk önce insanın kendisiyle barışık olmasıyla başlar.

Bu vesileyle Bestami Yazgan’ın ‘Gülü İncitme Gönül’ şiirinin son kıtasını hatırlatmak istiyorum:

‘Dokunur gayretine

Karışma hikmetine

Sahibi hürmetine

Kulu incitme gönül’

“KAVGASIZ, ÇATIŞMASIZ BİR TOPLUMUN İNŞA EDİLMESİ İÇİN”

Milletvekillerimiz, milletimizin seçkin insanlarıdır. Kavgasız, çatışmasız bir toplumun inşa edilmesi için öncelikle milletvekillerimiz örnek olmalı, çalışmalarını hukuk ve mevzuata uyum içinde yürütmelidirler. Hürriyetler hiçbir hukuk devletinde sınırsız değildir. Sınırsız hürriyet, anarşi demektir. Meclisimizi itibarsızlaştırmak isteyenler, demokrasiyi özümsememiş, antidemokratik düşünceye sahip kişilerdir.

Bu dönemde, yaptığımız önemli bir çalışma da 1982 Anayasası'ndaki değişikliktir. Bu değişiklikleri halk oyuna sunduk. 16 Nisan 2017’de yapılan oylamayla milletimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi ve düzenlemeleri kabul etti. Yapılan son değişikliklerin, gelecek genel seçimlerden sonra, ülkemizde istikrarın temininde, kuvvetler ayrılığı prensibinin uygulanmasında yararlı olacağına inanıyorum.Uyum yasaları, içtüzük ve ilgili diğer mevzuat düzenlemelerinde, partiler arası birlikteliğin sağlanmasının önemli olduğunu belirtmek isterim.

Gayemiz, halkın iradesi ile taçlandırılmış Cumhuriyeti, ilelebet yaşatmak olmalıdır. Demokrasi, hukuk devleti ilkeleri ve adaletle gelişip büyüyen, müreffeh, mesut ve bahtiyar insanların yaşadığı, büyük bir Türkiye için gereken çalışmaları yapmak olmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.