Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Muhbir Hakkari bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

TBMM Başkanı Yıldırım Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Anıtkabir'i ziyaret eden TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Yapılan seçimler sonucu oluşan yeni sistemin başarılı bir şekilde işlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak üzerimize düşen katkı ve gayreti ortaya koyacağız” dedi.

Yıldırım, 12 Temmuz’da Meclis Başkanı seçilmesinin ardından bugün Anıtkabir’i ziyaret etti. TBMM Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir’e gelen Meclis Başkanı Yıldırım’a Ankara Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna eşlik etti. Yıldırım, Aslanlı Yol'dan yürüyerek mozoleye çıktı. Meclis Başkanı Yıldırım ve Başkanlık Divanı üyelerinin mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

“Gösterdiğiniz Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Ülkemizi Çıkarmak Üzere Huzurunuzdayız”

Yıldırım ve Başkanlık Divanı üyeleri mozolenin merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirip Anıtkabir Özel Defterini imzalamak üzere Misak-ı Milli Kulesine geçti. Yıldırım, Anıtkabir Özel Defterine şu ifadeleri yazdı:

“Büyük Atatürk, İlk Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Dönem Başkanlık Divanı heyeti olarak gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ülkemizi çıkarmak üzere huzurunuzdayız. Yapılan seçimler sonucu oluşan yeni sistemin başarılı bir şekilde işlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak üzerimize düşen katkı ve gayreti ortaya koyacağız. Başta etkin yasama ve denetleme konuları olmak üzere hak ve hürriyetlerin daha da geliştirilmesi ülkemizin birliği beraberliği milletimizin huzur ve refahı için var gücümüzle çalışacağız. Ruhun şad olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.