Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

TBMM Başkanı Yıldırım: Meclis’in Görevi, Sorumlulukları Çok Daha Artmıştır

TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım, milletvekillerine yaptığı teşekkür konuşmasında, “24 Haziran seçimleriyle beraber TBMM, yeni yönetim sistemiyle birlikte yasama faaliyetlerine de başlangıç yapıyor. Bu dönemde yüce Meclis’in görevi, sorumlulukları çok daha artmıştır” dedi.

Meclis Başkanı seçilen Yıldırım, Meclis Genel Kurulu’nda teşekkür konuşması yaparak şöyle dedi:

“24 Haziran seçimleriyle beraber TBMM, yeni yönetim sistemiyle birlikte yasama faaliyetlerine de başlangıç yapıyor. Bu dönemde yüce Meclis’in görevi, sorumlulukları çok daha artmıştır.

16 Nisan halk oylamasıyla 95 yıllık cumhuriyet dönemimizin parlamenter sisteminden cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapıldı. Parlamenter sistemin son Başbakanı yeni sistemin ilk Meclis Başkanı olarak hepinizi saygıyla sevgiyle selamlarken 24 Haziran seçimleri sonucu göreve başlayan Sayın Cumhurbaşkanıma ve kabinesine de görevlerinde başarılar diliyorum.”

"HERKESİN MECLİS BAŞKANI OLACAĞIM"

Meclis Başkanı seçilen Binali Yıldırım, yaptığı teşekkür konuşmasında “Parlamenter sisteminin son Başbakanı, yeni sisteminin ilk Meclis Başkanıyım. Bana oy veren vermeyen herkesin Meclis Başkanı olacağım” dedi.

TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı teşekkür konuşmasında kendisine oy veren ve vermeyen tüm milletvekillerine teşekkür ederken, eşi Semiha Yıldırım’ı da unutmadı.

Yıldırım şöyle dedi:

“Nice imkansızlıklar içinde, milli iradenin bağımsızlık ve egemenlik umuduyla ayağa kalkmasını sağlayan 1. Meclis üyelerini, başta ilk başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve ecdadımızı en samimi duygularla yad ediyor, ruhları şad olsun diyorum. Gazi Meclisimize bu dönemde önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. 24 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir sisteme geçildi. Meclis’in sorumlulukları arttı. Gazi Meclis’in sorumlulukları bundan sonra daha da artmıştır. Yasama ve denetleme görevlerini hayata geçireceğiz. Yasama organı olan Meclis daha önemli hale gelmiştir. Çalışmalarımızda rehberimiz milletin iradesi, anayasa ve içtüzük olacaktır. Parlamenter sistemin son Başbakanı, yeni sistemin ilk TBMM Başkanı olarak herkesin Meclis Başkanı olacağım.”

Binali Yıldırım’ı locadan eşi Semiha Yıldırım, gelini ve torunları, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan izledi. Yıldırım, konuşmasının ardından parti gruplarının temsilcileri ile tek tek tokalaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.