Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

TBMM Başkanı Yıldırım: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Çare Kapısıdır

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, çare kapısıdır” derken, “Zaman zaman tartışırız, uzlaşamadığımız konular da mutlaka olacaktır, esas olan müzakere edip görüşleri ortaya koymak ve sonunda doğruyu bulmaktır; bunlar çoğulcu demokrasinin gereğidir. Ancak millî meselelerimizde asla ihtilafa düşemeyiz” dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yeni yasama yılı açılışında yaptığı sunuş konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Necip milletimizin birliğinin, kardeşliğinin ve dayanışmasının somut bir ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi her zaman çare kapısı olmuştur. Meclisimizde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür milletin vekilleri görev yapmaktadır. Demokrasinin kalbinin attığı bu çatı altında bütün meseleler konuşulacaktır. Burada sadece sorunlar değil aynı zamanda çözüm yolları da konuşulacaktır.

“BU SALDIRILARIN EN HADSİZİ, EN ALÇAĞI 15 TEMMUZ’DA OLMUŞTUR”

Meclisi hedef alan, millî iradeyi gasbeden bu saldırıların en alçağı 15 Temmuz'da olmuştur. Ülkeyi kaosa sürükleyen, vatanımızı işgal ettirmek isteyen FETÖ'cü hainler o gün akşam saatlerinde tanklar, helikopterler, uçaklar ve ağır silahlarla harekete geçtiler. Devletimizin kurumlarına sinsice sızan bu hainlerin saldırıları karşısında Gazi Meclisimiz o gece dimdik ayakta durmuştur. Üzerinden süpersonik patlamalar çıkararak geçen uçaklar attıkları bombalarla aziz milletimizin temsilcilerini hedef alırken, Genel Kurul'da bulunan milletvekillerimiz büyük bir feraset ve cesaretle aziz milletin egemenliğinin sesini o gece yükseltmişlerdir. O gece devletimiz tek vücut olmuş, darbeye karşı koymuştur.

“MİLLÎ MESELELERİMİZDE ASLA İHTİLAFA DÜŞEMEYİZ”

Meclisimiz, devletimizin ve milletimizin en zor yıllarında vazife yapmış olmanın inanç ve güveniyle demokrasimize sahip çıkmaya devam edecektir. Bizler gücümüzü milletten alıyoruz. Milletimize, devletimize, demokrasimize yönelen her saldırı bundan sonra da karşısında bu yüce Meclisi bulacaktır. Çünkü bizler devletimizin varlığı, bağımsızlığı, milletin bölünmez bütünlüğü için çalışacağımıza bu çatı altında namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik.

Zaman zaman tartışırız, uzlaşamadığımız konular da mutlaka olacaktır, esas olan müzakere edip görüşleri ortaya koymak ve sonunda doğruyu bulmaktır; bunlar çoğulcu demokrasinin gereğidir. Ancak millî meselelerimizde asla ihtilafa düşemeyiz.

En son kur üzerinden ülkemiz ekonomisine yöneltilen dış kaynaklı saldırıda bu Gazi Meclis bir kez daha millî duruşunu ortaya koymuştur. Karar alana kadar her şeyi konuşuruz, farklı fikirleri müzakere edelim ancak karar aldıktan sonra bir bileğe bağlı parmaklar gibi tek yumruk olalım.

“EKONOMİMİZDE DIŞ KAYNAKLI BAZI ZORLUKLAR VAR”

Son zamanlarda ekonomimizde ağırlıklı olarak küresel kaynaklı bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Ülkemiz benzeri sıkıntılarla geçmişte de karşılaşmış ve başarıyla üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bu sefer de millî dayanışmayla kısa sürede bu ve benzer sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yüce Meclisimiz de bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde ifa edecek, milletimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda yürütmenin ihtiyaç duyduğu konularda desteğini sürdürecektir.

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

27'nci dönemde yapacak çok işimiz var. Yeni Anayasamız parti gruplarına ve milletvekillerine daha fazla sorumluluk veriyor. Artık hükümetten bütçe kanunu dışında kanun tasarısı gelmeyecek. Kanun teklifleri burada, bu yüce çatı altında hazırlanacak. Kanun tekliflerinin hazırlanıp Genel Kurul'a gelmesi sürecinde parti gruplarımıza ve komisyonlarımıza şüphesiz çok büyük işler düşmektedir. Verilecek teklifler konusunda ayrıntılı hazırlık çalışmaları gerekecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.