Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

TBMM Başkanlığı’na Yeniden İsmail Kahraman Aday Gösterilecek

Kulisler, Kasım ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerine kilitlenirken, İsmail Kahraman’ın yeniden aday gösterileceğinin kesinleştiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kahraman’ı yeniden aday göstereceği kararını verdiği iddia edildi. 

Ankara kulislerinde, Meclis Başkanı adaylığı için isimler dillendirilirken, AK Partili kurmaylar ise İsmail Kahraman’ın yeniden aday gösterileceğini belirtiyorlar. ANKA’nın edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yakın çevresine, yola İsmail Kahraman’la devam edileceği mesajını verdiği belirtiliyor. AK Parti kurmayları da İsmail Kahraman’ın, Erddoğan’ın isteği ile Meclis Başkanlığı’na devam edeceğine kesin gözüyle bakıyorlar.
Öte yandan, TBMM Başkanı Kahraman’ın, 2018 yılı için Meclis’in her yasama yılı başında yaptığı çalışmaların talimatını verdiği öğrenildi.

KASIM AYI’NDA SEÇİM VAR
Kasım ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimleri ile birlikte TBMM Başkanlık Divanı da değişecek. Yeni yasama yılında AK Parti’nin Meclis kadrolarında ise büyük bir değişimin yaşanmayacağı ifade ediliyor. Kasım ayında yapılacak Meclis Başkanlığı, TBMM Divan üyeleri ile birlikte komisyon başkanları ve grup başkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın çok fazla değişime gitmeyeceği ifade ediliyor.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeniden aday gösterilmesi halinde Ahmet Aydın’ın Meclis Başkanvekilliği görevine devam edeceği, Ayşenur Bahçekapılı’nın ise değişebileceği konuşuluyor. AK Parti Grup Başkanvekillerinin ise yerlerini koruyacağı ancak idare amirleri ve katip üyeleri ile komisyon başkanlarının büyük oranda değişeceği kulisleri yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.