Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş almanya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp ukrayna ankara abd Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

TBMM Başkanlığı’ndan Akşener Ve Tezcan Açıklaması

TBMM Başkanlığı, Meral Akşener’in Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a yönelik sözlerine karşı açıklama yaptı. Açıklamada, “Toplumumuzun gelenek görenek, örf ve adetlerini göz önüne aldığımızda bir bayanın ağzına alamayacağı, böylesi çirkin sözlerle, Saygıdeğer Meclis Başkanımıza fütursuzca saldırması en hafif ifadeyle edep sınırlarını aşmaktır” denildi.

TBMM Başkanlığı’ndan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın “TBMM’yi bölmeye kimsenin hakkı yok” sözlerine de yanıt geldi. Başkanlık, “15 Temmuz Demokrasi ve Millİ Birlik Günü TBMM’de düzenlenecek anma etkinlikleri için program daha önce kesinleştiğinden mutat protokol listesinde yer alan tüm zevata davetiyeleri evvelce gönderilmiştir. Etkinliklerin 15 Temmuz 2017 gecesi düzenlenecek ve milletimize açık olan bölümüne ilişkin program, siyasi parti grup başkanlıklarına ve milletvekillerimize bilahare iletilmiştir” açıklaması yaptı.

“MASUM BİR TEŞBİH”
TBMM Başkanlığı tarafından, Meral Akşener’in İsmail Kahraman’a yönelik sözlerine karşı açıklama yapıldı. Ramazan ayında, İstanbul’da İş Dünyası Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeği sonrasında Kahraman’ın ayaküstü birkaç kişi ile arasındaki konuşmada geçen “masum bir teşbihin”, muhatapları tarafından gündem oluşturmaya ve gündemde kalmaya yönelik art niyetli bir şekilde kamuoyuna yakışıksız ifadelerle yansıtıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“BİR BAYANIN AĞZINA ALAMAYACAĞI ÇİRKİN SÖZLER”
“Siyasi literatürde makul karşılanacak, siyasi görüşlerin müşterekliğini ifade eden bir teşbihin zorlamayla bir mağduriyet söz konusuymuş gibi paylaşılması, ‘mal bulmuş mağribi gibi’ ucuz ve seviyesiz bir siyasi polemik konusu yapılma çabası kabul edilebilir bir durum değildir.
Toplumumuzun gelenek görenek, örf ve adetlerini göz önüne aldığımızda bir bayanın ağzına alamayacağı, böylesi çirkin sözlerle, Saygıdeğer Meclis Başkanımıza fütursuzca saldırması en hafif ifadeyle edep sınırlarını aşmaktır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü öncesinde ‘Yurtta sulh’ ifadesini yaptığı toplantıların tamamında slogan haline getiren, aynı tarihlerde katıldığı televizyon programlarında, milletvekili olmamasına, herhangi bir siyasi partinin genel başkanı konumunda bulunmamasına ve ufukta da seçim olmamasına rağmen ‘Yakında Başbakan olacağım’ ifadelerini kamuoyuyla paylaşan, taşeronluğa teşne müflis bir siyasetçinin muhatap alınması söz konusu değildir. Bu açıklama kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi ve doğru bilgilendirilmesi gayesi ile zorunlu olarak yapılmıştır.”

CHP’YE YANIT: “GECE PROGRAMI BİLAHARE İLETİLDİ”
TBMM Başkanlığı’ndan bir yanıt da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’a geldi. Başkanlık, açıklamasında şöyle dedi:
“CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Bülent Tezcan'ın ‘Meclis'te, 15 Temmuz anma töreninde kendilerine söz hakkı verilmediği ve TBMM’yi bölmeye kimsenin hakkı bulunmadığı’ yönünde medyada yer alan sözleri üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur. TBMM Genel Kurulunun 17 Haziran 2017 tarihli 109. Birleşiminde Danışma Kurulu önerisi üzerine alınan karar gereğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla Genel Kurul’un Özel Gündemle 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 13.00’da toplanması, söz konusu toplantıda siyasi parti grup başkanlarına 10’ar dakika süreyle söz verilmesi ve bu birleşimde başka konunun görüşülmemesi kararlaştırılmıştır.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü TBMM’de düzenlenecek anma etkinlikleri için program daha önce kesinleştiğinden mutat protokol listesinde yer alan tüm zevata davetiyeleri evvelce gönderilmiştir. Etkinliklerin 15 Temmuz 2017 gecesi düzenlenecek ve milletimize açık olan bölümüne ilişkin program, siyasi parti grup başkanlıklarına ve milletvekillerimize bilahare iletilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.