Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan Meslekler çukurova belediyesi medicana Goggle Hakkari

TBMM, Filistin İçin “Özel Gündemle” Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı katliamı kınamak amacıyla “özel gündemle” toplandı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Dün, bütün insanlığın öldürüldüğü bir güne daha şahit olduk. Filistin topraklarında vücut bulduğu tarihten itibaren kan döküp katliam yapmayı alışkanlık haline getiren İsrail Devleti bu katliamlarına bir yenisini ekledi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın, yangına benzin döktüğünü bile bile, Tel Aviv’de bulunan büyükelçilik binalarını Kudüs'e taşınmasına karar vermesiyle başlayan gerilim şu an için 61 Filistinli kardeşimizin şehadetine, 3 bine yakın kişinin yaralanmasına sebep olmuştur” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Filistin katliamını görüşmek üzere “özel gündemle” Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda toplandı. Kudüs ile ilgili ilk sözü alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “İnsanlık adına utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Dün, gözleri gör, kulakları sağır, kalpleri mühürlü, vicdanları kara insanların günüydü” diyerek İsrail katliamına tepki gösterdi. TBMM Başkanı Kahraman şöyle dedi:

“Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi telakki edildiği bir inancın mensuplarıyız. Dün, bütün insanlığın öldürüldüğü bir güne daha şahit olduk. Filistin topraklarında vücut bulduğu tarihten itibaren kan döküp katliam yapmayı alışkanlık haline getiren İsrail Devleti bu katliamlarına bir yenisini ekledi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın, yangına benzin döktüğünü bile bile, Tel Aviv’de bulunan büyükelçilik binalarını Kudüs’e taşınmasına karar vermesiyle başlayan gerilim şu an için 61 Filistinli kardeşimizin şehadetine, 3 bine yakın kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Amerika’nın desteğiyle Kudüs’ün tamamını ilhak etmeye dönük girişim başlatan İsrail’e dün en geniş şekilde tepki gösterilmiştir.”

Kahraman, ABD’den ve Donald Trump’tan daha sorumlu siyaset takip etmelerini beklediklerini vurgulayarak, “3 semavi din için kutsal kabul edilen bir şehirdir Kudüs. Bunu İsrail’in başkenti olarak tanıyıp oraya elçilik taşınması Filistin meselesinin çözümüne katkıda bulunmayacak, tam tersine kördüğüm hâline getirecektir. Bu noktada sorumlu bir devlet gibi hareket etmelerini beklerdik fakat Amerika Birleşik Devletleri yönetiminde bir akıl tutulması yaşandığını görüyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.