Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

"Tek Gayesi Recep Tayyip Erdoğan Düşmanlığı Olan Bir İttifak Kurulmaya Çalışılıyor”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AK Parti ile MHP ittifakının şeffaf bir şekilde, 81 milyonun gözü önünde ve meşru bir zeminde yapıldığına dikkat çekerek, “Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, kişiliği, haysiyeti, hiçbir şeyi belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, “Millî egemenliğimizin sevincini yaşadığımız bir günde, dün Meclis Genel Kurulu’nda şahit olduğumuz görüntüleri, yapılan tartışmaları asla tasvip etmediğimi, burada bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini, ülkemizin bu önemli millî bayramını zehirlemek için kullananları buradan kınıyorum. Millî iradenin tecelligâhı olan bir çatının altında, milletimizin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanına, tüm ülkenin ve dünyanın gözü önünde hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet, kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkûmdur. Ana muhalefetin başındaki zatın tek hezeyanı bundan ibaret de değil. Bu zat, geçtiğimiz günlerde, yine mezhepçi saplantılarına yenik düşerek Osmanlıya iftira attı. Osmanlıyı, kurucu unsuru olan Yörüklere, Türkmenlere zulmetmekle itham eden bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu, bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk. Bizim ecdadımız, bırak Yörüklere zulmetmeyi, Avrupa’nın içlerinden Afrika’nın derinliklerine kadar dünyanın dört bir yanında zulüm gören kim varsa, hepsinin de yanında olmayı kendine görev bilmiştir” dedi.

ESKİ TÜRKİYE SİYASETİNİN HASTALIĞI OLARAK BİLDİĞİMİZ GARİP BİR DURUMLA KARŞILAŞTIK”

“Erken seçim tarihi olarak 24 Haziran’ı ilan etmemizin ardından Meclisimiz de gereken süreçleri tamamlayarak, hemen erken seçim kararını aldık” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek Seçim Kurulumuz da seçim takvimini yavaş yavaş oluşturuyor. Buna göre seçime, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tuttuğu kayıtlara göre Yüksek Seçim Kurulu tarafından gereken şartları taşıdığı belirlenen on siyasi parti katılıyor. Tabii bu arada, eski Türkiye siyasetinin hastalığı olarak bildiğimiz garip bir durumla karşılaştık. Ana muhalefet partisinden istifa eden 15 milletvekili, bir başka partiye geçerek, bu partinin Meclis’te grup kurabilmesini sağladılar. Ortadaki tablo ve açıklamalar, 15 milletvekilinin kendi siyasi tercihleri ve iradeleri dışında, parti talimatı olarak bu işi yaptıklarını gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek Seçim Kurulu kararı gösteriyor ki bu parti zaten seçime girme yeterliliğine sahiptir. Bu tuhaf ve açıkçası millet iradesinin hiçe sayılması manasına gelen operasyonun gayesini, önümüzdeki günlerde herhalde hep birlikte göreceğiz. Siyasette ittifakları hukuken meşru kılan biziz. Evet, AK Parti ile MHP’nin ittifakı, şeffaf bir şekilde, 81 milyonun gözü önünde ve meşru bir zeminde yapılmıştır. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, kişiliği, haysiyeti, hiçbir şeyi belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

“YENİ DÖNEM DAHA GÜÇLÜ HUKUK DEVLETİ DÖNEMİ OLACAKTIR”

“Bizim yeni dönemde milletimize taahhütlerimiz şunlar olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönem, daha fazla demokrasi dönemi, daha güçlü hukuk devleti dönemi olacaktır. Yeni dönem, daha fazla refah, daha fazla zenginlik, daha geniş özgürlük dönemi olacaktır. Yeni dönem, kalıcı huzurun, kalıcı güven ortamının, daha büyük atılımların dönemi olacaktır. Yeni dönem, yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız hâle geldiği bir dönem olacaktır. Yeni sistemle gençlerimize ve çocuklarımıza, 2053 ve 2071 vizyonlarını vesayetten, darbelerden, krizlerden, eski dönemin tüm engellemelerinden uzak bir şekilde hayata geçirebilecekleri bir zemin oluşturuyoruz” açıklamasında bulundu.

“MAĞDURLARA SAHİP ÇIKAN VİCDANLI DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini söyle sürdürdü: “İnsani dayanışma, iş birliği, dostları çoğaltma konusunda, hem uluslararası platformlarda daha çok mücadele edecek hem de sahadaki faaliyetlerimizi artıracağız. Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarımızın tecrübeleri ışığında, Tel Rıfat ve Mümbiç’te diplomatik öncelikli olarak, diğer bölgelerde de güvenlik gereklerimizin icabına göre çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Kıbrıs’tan Ege’ye, Karadeniz’den Trakya’ya kadar her yerde, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarına uygun politikaları hayata geçireceğiz. Balkanlardan Kafkasya’ya, Orta Asya’dan Afrika’ya kadar coğrafyamızdaki kardeşlerimizle sıkı ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacağız. Dünyanın her yerindeki mazlumlara, mağdurlara sahip çıkan vicdanlı dış politika anlayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kudüs, Suriye, Somali, Myanmar gibi kriz bölgelerinde küresel ölçekte inisiyatif geliştiren bir ülke olarak sorumluluklarımızın büyüklüğünün farkındayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.