Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

“Teklik Allah’a Mahsustur”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Miting yapıyorlar, bakıyorum, sabah Kılıçdaroğlu, öğle Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu, ikindi Kılıçdaroğlu. Yaa arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı, ben merak ediyorum, ne yaptı size Kılıçdaroğlu? Benden ne istiyorsun arkadaş, ne istiyorsunuz benden? Çünkü onlar benim konuşmamdan rahatsızlar. Ben olmasam miting de yapamayacaklar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Trabzon’da halkla buluşmasında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Fıkrayı anlatan sizin hemşeriniz Akif Hamzaçebi. Temel’e sormuşlar, nerelisin diye, henüz evlenmedim demiş.
Dolayısıyla bizim oğlanı da soracağız artık, o da evlendi, artık o da Trabzonlu olacak.

“Bir Partiye Oy Vermek İçin Değil, Bir Kişiye Oy Vermek İçin Değil, Türkiye’nin Geleceğini Oylayacağız”

Düşünme zamanı, sandığa gideceğiz, ayın 16’sında. Niye gideceğiz, bir partiye oy vermek için değil, bir kişiye oy vermek için değil, Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Nasıl bir anayasamız olsun, bu anayasa hepimizin anayasası olacak. A partisinin de B partisinin de C partisinin de hatta hiçbir partiye üye olmayan vatandaşlarımızın da yani 80 milyonun anayasası olacak. Dolayısıyla sandığa giderken bayrağımızı düşüneceğiz, vatanımızı düşüneceğiz, çocuklarımızı düşüneceğiz.
Siz Sayın Cumhurbaşkanının taraflı mı olmasını istersiniz, tarafsız olmasını mı istersiniz?
16 Nisan’da sandığa gidecek bütün vatandaşlarıma sesleniyorum.
Bugüne kadar tarihte cumhurbaşkanları hep tarafsız oldu.

“İki Şapkası Olacak Yani Çift Başlı Bir Devlet Olacak”

Cumhurbaşkanı getirilmek istenen yeni rejimde cumhurbaşkanı aynı zamanda deniyor ki bir 'partinin genel başkanı olsun'. Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olursa iki şapkası olacak yani çift başlı bir devlet olacak. Hem cumhurbaşkanı hem partinin genel başkanı. Aynı zamanda partinin genel başkanı hakim tayin edecek, savcı tayin edecek, vali tayin edecek, kaymakam tayin edecek. Bir partinin genel başkanı hakim tayin ederse ne olur? Bir partinin genel başkanı hakim tayin etmemeli.

“Miting Yapıyorlar, Bakıyorum, Sabah Kılıçdaroğlu, Öğle Kılıçdaroğlu, Akşam Kılıçdaroğlu, İkindi Kılıçdaroğlu”

Bizimle mücadele etmek istiyorlar. Bizimle derken partiyle değil doğrudan benimle mücadele etmek istiyorlar. Miting yapıyorlar, bakıyorum, sabah Kılıçdaroğlu, öğle Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu, ikindi Kılıçdaroğlu. Yaa arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı, ben merak ediyorum, ne yaptı size Kılıçdaroğlu? Kılıçdaroğlu haram yemedi, kul hakkı yemedi, düzgün davrandı. Millete doğruları anlatıyor. Eğer siz benimle hesaplaşmak istiyorsanız çıkarsınız karşıma hesaplaşırsınız. Ben ondan da çekinmiyorum. O zaman bütün Trabzonlu kardeşlerimin düşünmesi lazım, mazlumdan yana mı olacağız, zalimden yana mı olacağız. Devletin malını kişisel çıkarları için kullananlardan mı yana olacağız yoksa milletin parasını millet için harcayanlardan mı olacağız? Buna karar vereceğiz.

“Sabah Öğle Akşam Her Türlü Hakareti Yapıyorlar”

Devletin parasını kullanıyorlar. Arabalarını kullanıyorlar. Uçaklarını kullanıyorlar. Valilerini, kaymakamlarını kullanıyorlar. Devletin forsunu kullanıyorlar. Bir de kalkıyorlar sabah öğle akşam her türlü hakareti yapıyorlar. Ben bana yapılan hakaretlerin hiçbirisine cevap vermeyeceğim. Onu bu Yüce Milletin vicdanına havale edeceğim.

“Bırakmışlar Onu Anlatmayı Benimle Uğraşıyorlar”

Anayasa değişikliğini anlatsınlar. Bırakmışlar onu anlatmayı benimle uğraşıyorlar. Devlet imkanı elinde, paralar emrinde, uçaklar emrinde, valiler emrinde, kaymakamlar emrinde…

“Benden Ne İstiyorsun Arkadaş, Ne İstiyorsunuz Benden?”

Benden ne istiyorsun arkadaş, ne istiyorsunuz benden? Çünkü onlar benim konuşmamdan rahatsızlar. Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar ki Kılıçdaroğlu millete doğruları söylüyor. Ama ne olursa olsun millete ahdim var, millete sözüm var sonuna kadar doğruları söyleyeceğim.
Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyorlar. Kabul ediyor musunuz?
Sayı ile güç olmaz.
Siz parlamentoyu güçlü kılmak istiyorsanız yetkilerini artıracaksınız.

“TBMM Bu Yetkiyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Bile Vermemiştir”

Bir kişiye yetki veriyoruz. Arzu ettiği zaman hiçbir gerekçe göstermeden TBMM’yi feshedebilecek. Buna evet diyor musunuz, ne diyorsunuz, hep birlikte hayır diyeceğiz. Çünkü bu Meclis, TBMM bu yetkiyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bile vermemiştir.
Bu Meclis Milli Kurtuluş Savaşını yöneten Meclis’tir.

“Teklik Allah’a Mahsustur”

‘Bu Meclis’in yetkilerini alalım, bir kişiye verelim’, bütün Trabzonlu kardeşlerime sesleniyorum. Teklik Allah’a mahsustur.
‘Tek adam olacağım’, ‘bütün yetkiler bende olacak’ anlayışında değiliz. Bu anlayış Türkiye’yi felakete sürükler. Örnek mi Esad’a bakın, Saddam’a bakın, Hitler’e bakın. Bütün bu ülkelerde tek adam vardı ve o tek adam memleketi felaketlerine sürükledi.

“Hiçbir Zaman Bizim Tarihimizde Tek Adam Dönemi Olmamıştır”

Tek adam uygulaması bizim tarihimizde Osmanlı dahil Osmanlı’da padişah vardı ama veziri azam vardı, vezirler vardı. Hiçbir zaman bizim tarihimizde tek adam dönemi olmamıştır. Şimdi bütün yetkileri tek adama verelim diyorlar.

“Türkiye Cumhuriyeti Devletini 24 Saat İçinde Birilerine Teslim Edersiniz”

Tek adam olunca, o bir adamı kandırdığınız da aldattığınız da satın aldığınız da veya ikna ettiğiniz de Türkiye Cumhuriyeti Devletini 24 saat içinde birilerine teslim edersiniz.

“Türkiye’yi Felakete Sürüklersiniz”

Eğer bir kişiye bütün bu yetkileri verirseniz Türkiye’yi felakete sürüklersiniz.

Annelere Seslendi

Sevgili anneler, bir çift sözüm de size.
Şurada güzel bir kızımız var, saçları örgülü. Hepimizin çocuğu aslında. Bu kızımız ne diyor, geleceğim için ‘hayır’ diyor.

“Siz Sevgili Anneler Freni Olmayan Bir Otobüse Çocuklarınızı Bindirir Misiniz?”

O nedenle bütün annelere sesleniyorum. Siz sevgili anneler freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Sevgili babalar, sizler, nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı, ailenizi bindirir misiniz?
Şimdi diyorlar ki 80 milyonu hem fireni olmayan hem de nereye gittiği belli olmayan bir araca bindirelim. Ne için, hangi gerekçeyle?
Bu anlattıklarımın hiçbir partiyle ilgisi yok,  bu anlattıklarımın hiçbir kişiyle ilgisi yok, bu anlattıklarımın demokrasiyle ilgisi var.
İster sağcı olsun ister  solcu olsun ister milliyetçi olsun ister Ülkücü olsun ister sosyal demokrat olsun ister mütedeyyin olsun bütün vatandaşlarımın demokrasiye ihtiyacı var.
Onun için ne diyeceğiz, ‘hayır’ diyeceğiz. Hayırlı bir iş yapacağız
Tek adam ne yapar, tek adam nasıl bir felaket hazırlar?
Size bizim tarihimizden bir örnek vereceğim. Çanakkale Savaşını hepimiz biliriz değil mi? Oraya 7 düvel geldi. Ama Çanakkale Boğazı’nda bir destan yazdık. Sonra ne oldu, yetkiyi bir adama verdik, o bir adam gitti, bir anlaşmanın altına imza attı, bütün o gemiler hiçbir kurşun atmadan hepsi geldiler Marmara’da Dolmabahçe’nin önünde demirlediler ve İstanbul’u işgal ettiler. Bir kişiye verdiğimiz yetkinin Türkiye için hangi felaketler doğuracağını en iyi anlatan hikaye yaşadığımız hikaye tarihimizden hikaye budur.
Bir kişiyi kandırırsanız 24 saat içinde devleti birileri ele geçirebilir. Öyle yetkiler veriyoruz ki o bir kişi bir tek kararnameyle bütün müsteşarları, valileri, kaymakamları, müftüleri, emniyet müdürlerini bir kararnameyle değiştirebilir.
Anneler sizin sezginize güveniyorum.

“İşsizlik Sorununu Çözecek Mi?”

Bu anayasa değişikliği memleketin hangi sorununu çözecek? İşsizlik sorununu çözecek mi? Ekonomide istikrar olacak mı? Emeklinin derdini çözecek mi? Bu anayasa değişikliği niye geliyor?

Devlet Memurlarına Seslendi

Devlet memuru arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili kararname çıkarma konusunda bütün yetkiler başkana veriliyor. Bunları sadece bir kişi belirleyecek. Devlet memuriyetinin güvencesi kalkıyor, bu anayasa değişikliği geçerse demokratik bir devlet değil, tek adam rejiminin olduğu bir parti devleti inşa edilmiş olacak. Cumhurbaşkanı partili, bakanlar partili, valisi partili, kaymakamı partili. Peki partisiz vatandaş ne olacak, ikinci sınıf vatandaş olacak, buna ne diyeceğiz, hep birlikte hayır diyeceğiz.
Başbakanlığı kaldırıyorlar. Niye kaldırıyorlar. Diyorlar ki ‘bu gelirse hızlı karar alacağız’. Sevgili anneler siz çocuklarınıza öğretmiyor musunuz, acele işe şeytan karışır diye.
Meclis var, ortak akıl var. Niye Meclis’in yetkisini alıp bir kişiye veriyorsun. Bu felaket değil midir? Bakan sayısını kim belirleyecek, TBMM değil, başkan belirleyecek.
Hep birlikte ‘hayır’ diyeceğiz.
Her anne evinde huzur olmasını ister, evinde tencere kaynamasını ister.
Milletvekili sayısını artırıyorlar. Fatura 187 trilyon lira
Fındık üreticisi kardeşlerime sesleniyorum,  sandığa gittiğiniz de önce şunu düşünün, bu 187 trilyon lirayı fındık üreticisine verseydin daha iyi değil miydi?
Fındığı yabancılara teslim ettiler.
Çayı da yabancılara teslim edecekler.
Dış politikanın sonucu olarak Türkiye’de 4 milyona yakın Suriyeli var. Diyorlar ki evet çıksın arkasından Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz. Kabul ediyor musunuz?  Şu çağrıyı yaptım, eğer Suriyelilere sen vatandaşlık vermek istiyorsan, Suriyeliler konusunda da referandum yapalım. Onu kabul etmiyorlar. Bu anayasa değişikliğinde ne var biliyor musunuz, vatandaşlık için bakanlar kurulunun kararı gerekiyor. Bakanlar Kurulu karar vermeden bir kişiye vatandaşlık verilemez. Bu anayasa değişikliği geçtiği takdirde Bakanlar Kurulu kalktığı için bir kişi arzu ederse 4 milyon Suriyeliyi bir gece de vatandaş ilan eder. Kabul ediyor musunuz?

“Onlar Çocuklarına İkbal Hazırlıyorlar”

Bizim askerlerimiz El Bab’da şehit olacak. Ama onlar çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. 18 yaşında milletvekili yapacaklar. Ömür boyu askerden muaf olacak, 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra da milletvekilliği emeklilik haklarına sahip olacaklar.
Bu milletin aklıyla alay ediyorlar.
Sandığa gideceğiz. Huzur içinde. Fındık rengi olan kahverenginin altına güzel mührümüzü huzur içinde basacağız. Huzurumuz için geleceğimiz için çocuklarımız için evlatlarımız için vatanımız için bayrağımız için hayır diyeceğiz.
12 Eylül 1982 anayasası oylanırken gittim sandığa hayır oyunu kullandım. Onun onurunu taşıyorum.

“Onurlu Bir Miras Bırakacaksınız”

Bu anayasa referandumunda hayır oyu kullandığınızda evlatlarınıza torunlarınıza onurlu bir miras bırakacaksınız.
Bu anlattıklarımın hiçbir partiyle ilgisi yok. Hiçbir kişiyle de ilgisi yok. Hepimizle ilgili. Benim sorumluluğum var, sizlerin de sorumluluğu var.
Annelerin ‘hayır’ı şarkı gibi destan gibi dünyaya yayılsın istiyorum.
Diyorlar ki ‘hayır çıkarsa kaos olur’. Hayır çıkarsa hiçbir şey olmaz. Hayır çıkarsa bütün dünyaya şu mesajı vermiş oluruz. Türkiye’de demokrasiyi kaldırmak istediler. Ama millet direndi, demokrasiye sahip çıktı diyecekler.

“Ben Olmasam Miting de Yapamayacaklar”

Rahatsız oluyorlar.
18 maddeye bakın, orada bir Kılıçdaroğlu maddesi var mı?
Ben olmasam miting de yapamayacaklar.
Zalimin karşısında duracağız. Adaletten yana olacağız. Hukuktan yana olacağız. Güzellikten yana olacağız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.