Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı almanya ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

“Terör Örgütleri Konusunda İkircikli Davranma Döneminin Artık Kapanması Gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya mitinginde yaptığı konuşmada, “Terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin artık kapanması gerekiyor. DEAŞ'ı kötü, PKK-PYD'yi cici gösterme çabalarının sonu, yarın öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerinde terörün baş göstermesi, can almasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Amasya mitingine katıldı.

Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Amasya’nın Selçuklu ve Osmanlı mirası, millî mücadeleye yön veren, tarihe istikamet çizen bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya’nın yetiştirdiği tarihî şahsiyetleri hayırla yâd etti.

“TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNDEN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN TERÖR ÖRGÜTLERİ DÂHİL HERKESLE İŞ BİRLİĞİ HÂLİNDELER”

Osmanlı’nın Viyana kuşatmasında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın şehrin kapılarına dayandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Viyana Kuşatması’nı biz unutmuş olabiliriz, unutmayın elin oğlu unutmuyor. Ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaktaki Yeni Zelanda’da bir terörist çıkıyor, cami basıp 51 kardeşimizi şehit ediyor. Silahının üzerine yazdığı tarihlerden biri de Viyana Kuşatması’nın tarihi olan 1683’tür” diye konuştu.

Kara Mustafa Paşa’nın Viyana’yı alamamasında Türk milletinin tarihi boyunca yaşadığı sıkıntıların etkili olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sıkıntı kimi dönemlerde birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, en önemlisi de Kızılelma’mıza yeteri kadar sahip çıkamıyor oluşumuzdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletine Anadolu’yu çok görenlerin olduğunu, Viyana Kuşatmasındaki hatalarını tekrarlatmak isteyenler olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Şayet doğru adımlar atarsak tarihin akışını değiştirebileceğimiz birtakım konuları bizi oyalayarak, dikkatimizi başka yereler yönlendirerek çıkmaza sokmaya çalışıyorlar. Bu hesabın dışarıda olduğu gibi içerinde de destekçileri bulunuyor. Türkiye’yi tökezletmek ve hedeflerinden uzaklaştırmak için terör örgütleri dâhil herkesle iş birliği hâlindeler. Teröristlerin ülkemizde veya bölgemizde yaptığı eylemleri işlerine geldiği şekilde ve ölçüde dünya kamuoyuna yansıtanlar, Batıdaki saldırıları görmezden geliyorlar. Hâlbuki Irak’ta, Suriye’de DEAŞ neyse, PKK-PYD neyse, Avrupa’da, Amerika’da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığı da aynısıdır. Her ikisinin de hedefinde doğrudan doğruya insanlık vardır, masum insanlar vardır, Müslümanlar vardır. Yeni Zelanda’daki katliamı gerçekleştiren terörist, bu husumetin sonuçlarının nereye kadar varabileceğini göstermiştir.”

“TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI ORTAK BİR TAVIR GELİŞTİRELİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada artık hiçbir yerin, hiçbir kültürün terörün zehrinden ve kanlı pençelerinden kendini kurtaramayacağını dile getirerek, “Terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin artık kapanması gerekiyor. DEAŞ’ı kötü, PKK-PYD’yi cici gösterme çabalarının sonu, yarın, öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerinde terörün baş göstermesi, can almasıdır” şeklinde konuştu.

Avrupa ve ABD başta olmak üzere tüm dünyayı PKK-PYD terörü ve ırkçı İslam düşmanı terör konusunda ikaz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır geliştirilerek, DEAŞ nasıl bitirildiyse, PKK-PYD ile ırkçı ve İslam düşmanı örgütlerin de aynı şekilde bitirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya’ya son 17 yılda yapılan hizmetleri anlatarak, kente 10.2 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını dile getirdi. Eğitim, yükseköğrenim, altyapı, ulaşım, sağlık, sosyal donatılar, sosyal yardımlar, sulama ve toplu konut alanlarında Amasya’ya yapılan hizmet, eser ve yatırımları sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Merzifon ve Gümüşhacıköy’de 300’er kişilik yükseköğrenim yurtları ile birkaç yıla kadar da Amasya’da 750 kişilik bir yükseköğrenim yurdu daha açılacağı bilgisini paylaştı.

“AMASYA'YA ŞEHİR HASTANESİ STANDARTLARINDA 600 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPACAĞIZ”

Amasya’ya Sofular Millet Bahçesi’ni kazandırmak için çalışmaların başladığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya’ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.

Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projesinin 3 kesim hâlinde etüt çalışmalarının devam ettiğini, Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demir yolu projesinin tamamlanmasıyla da Samsun-Mersin limanları arası demir yolu bağlantısının sağlanarak kuzeyden güneye kısa sürede ulaşılmış olunacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilırmak üzerinde yapılacak çalışmalarla ırmağın turizme kazandırılacağını, hidroelektrik santralde enerji üretimine katlı sağlanacağını, Yeşilırmak’ın her iki yakasındaki rekreasyon alanlarıyla şehrin güzelliğine güzellik katılacağını aktardı.

Amasyalı çiftçilere son 17 yılda 806 milyon lira tarımsal destek verildiğini, Türkiye genelinde ise bu yılın Ocak-Şubat döneminde çiftçilere 5 milyar liralık destekleme ödemesi yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayı içerisinde 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi daha gerçekleştirileceğini böylece yılın ilk 3 ayında çiftçilere 8 milyar 877 milyon liralık bir desteği sağlanacağını kaydetti.

“AMASYA’YI DAHA BÜYÜK HİZMETLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nin 42 hektar genişletilerek bin kişilik yeni istihdam oluşturulacağı müjdesini açıklayarak, bu zamana kadar Amasyalı yatırımcılara sağlanan 2 milyar liralık yatırım teşvikiyle de 7 bin kişilik ilave istihdam oluşturulduğunu söyledi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nin Amasya’nın önemli bir değeri olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki kömür üretimini yeni bir işletmecilik anlayışıyla sürdürmekte kararlı olduklarını, hem verimliliği artıracak hem işçilerin haklarını koruyacak bir formülle buradaki üretimin Amasya ve Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde Amasya’yı daha büyük hizmetlerle buluşturacaklarının altını çizerek, bunun için 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin belediye başkan adaylarına destek istedi. 31 Mart seçimine 8 gün kaldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının bu süreyi iyi değerlendirerek, her bir vatandaşa ulaşmaları gerektiğini söyledi.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ENGELLEMEK İÇİN HER YOLA BAŞVURDULAR”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma ihtimalinin yurt içinde ve dışında birilerinin uykularını kaçırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hedeflere ulaştığımızda ne uluslararası siyasette, ne ekonomide bir daha ülkemizin önünü kesemeyeceklerini biliyorlar. Bu hedeflere ulaştığımızda ne terör örgütlerini, ne diğer yapıları bir daha bize musallat edemeyeceklerini biliyorlar. Özellikle son 6 yılda büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşümüzü engellemek için her yola başvurdular. Gabar’da inlerine girdik mi? Cudi’de girdik mi? Tendürek’te girdik mi? Kandil’de girdik mi? FETÖ’cüler kovalayarak, FETÖ’cüler şu anda bir kısmı cezaevlerinde biliyorsunuz dinleniyor, kaçan kaçtı ama onlar kaçıyor biz kovalıyoruz, daha da kovalayacağız. Çünkü bu ülkeyi, bu milleti bölemeyecekler. Ve büyük bir gayretle bu yola devam edeceğiz. Milletimizin feraseti ve kararlılığıyla hamdolsun hiçbiri de bunların hiçbir şey başaramadı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin düşmanlarının tüm ümitlerini 31 Mart seçimlerine bağladıklarına dikkati çekerek, sandıklara hâkim olunmasını, sandığa gitmeyen vatandaşların da oy kullanmaya ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.