Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Terör Propagandası Yapan Bin 656 Kişi Tutuklandı

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden, halkı kin ve nefrete sevk eden, terör örgütü propagandası yapan ve terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden bin 656 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bakanlık, açık kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, son 6 ayda sosyal medya üzerinden halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden 3 bin 710 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirtti.

Açıklamada, hakkında işlem yapılanlardan bin 656’sının  tutuklandığı, bin 203'ünün  de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı yer aldı. 84 kişinin gözaltı işleminin devam ettiği bilgisinin verildiği açıklamada, 767 kişinin de gözaltından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Hali hazırda açık kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli süreç devam etmekttiği bilgisinin de yer aldığı açıklamada, "Her alanda olduğu gibi sosyal medya alanında da terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmekte olup, suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır” denildi.
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Içişleri Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.