Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye türkiye yunanistan vakıfbank abd ANTALYA merkez bankası Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Tezcan: AYM’nin Bu Tutumu Diğer Tutuklu Gazeteciler Ve Milletvekilleri İçin De Umarız Devam Eder

CHP Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Zaman gazetesi eski yazarı Şahin Alpay’ın ve gazeteci- yazar Mehmet Altan’ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı vererek, tahliyelerine hükmetmesi kararının sevindirici olduğunu, bu tutumun diğer tutuklu gazeteci ve milletvekilleri için de devam etmesi gerektiğini belirtti.

CHP’li Tezcan, AYM’nin, 6’ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla Alpay, Altan ve Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’la ilgili hak ihlali kararı vermesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter’da paylaşımda bulundu. Tezcan, “Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler için hak ihlali (tahliye) kararı sevindiricidir. Umarız AYM hukuka uygun pozisyonuna geri dönmeye karar vermiş olup bu tutum diğer tutuklu gazeteciler ve milletvekilleri için de devam eder” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.