Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Pandemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi

Tezcan: Sayın Genel Başkanımız Katılmayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni gece programına yapılan program değişikliği nedeniyle katılmayacağını belirterek, “Bu program değişikliğinden sonra bugünkü Meclis’teki programa Sayın Genel Başkanımız katılmayacaktır” dedi.

Tezcan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:
 “Elimde üç tane TBMM Başkanlığının davetiyesi var.
Bugün saat 14.45 itibarıyla bu üçüncü program geldi. Görülüyor ki TBMM Başkanı nezaketsiz ve beceriksiz bir tutum içerisindedir. Görülüyor ki TBMM Başkanının söylediğini kırk kere düşünmek lazım. TBMM Başkanının programıyla ilgili ona dayanarak bir program yaparken kırk kere düşünmek lazım. TBMM Başkanı büyük ihtimaldir saraydan aldığı talimatla bu programı değiştirmiştir.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından korkmuşlardır.
Bu nedenle Sayın Genel Başkanın konuşmasından korkulup alelacele ve nezaketsiz bir biçimde beceriksizce yapılan bu program değişikliğinden sonra bugünkü Meclis’teki programa Sayın Genel Başkanımız katılmayacaktır.
Bir saray anlayışı etrafında sarayın 15 Temmuz anlayışı etrafında inşa etmek istiyorlar, biz bunun figüranı olmayacağız.
Konuşma yapmadığımız ve gerçeği anlatamayacağımız bir zeminin parçası olmamızın hiçbir anlamı yoktur.
Bu nedenle TBMM Başkanının bu nezaketsiz ve beceriksiz tutumu program değişikliği nedeniyle daha önceden katılma kararını açıkladığımız bu programda yer almayacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.