Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

TOKİ Paralarıyla Banka Belediyeye Araç Mı Aldı?

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Konut edindirme amacıyla Manisa Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) evleri ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Manisa Yunusemre Belediye ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü konut edindirme projesi ile ilgili vatandaşların mağdur olduklarını ifade etmeleri üzerine CHP’li Biçer harekete geçti.

TOKİ’ye başvuru yapan kişi sayısını, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlardan alınan ön talep ücretlerini, vatandaşlardan alınan uzun süre banka hesaplarında tutularak vatandaşa iade edilmeyen paraları tek tek Başbakana soran Biçer, “yine ortada usulsüz bir şeyler var, haksızlık var! Ön talep ücreti adı altında insanlardan paraları alınıyor bankalarda bekletiliyor ama bu arada vatandaşın uğradığı mağduriyet hesaplanmıyor!” diyerek konuya olan tepkisini ifade etti.
 
 
MODELİ, MARKASI, FİYATI SÖYLENSİN HALKIMIZ DA ÖĞRENSİN! 
Belediye ile paraların yatırıldığı banka arasında bu paraların yatırılması ile ilgili herhangi bir promosyon anlaşması olup olmadığını da Başbakan Yıldırım’a soran Biçer, “Banka, Belediye ile yaptığı anlaşmaya karşılık belediye herhangi bir araç almış mıdır? Almışsa kaç araç almıştır, modeli, markası, fiyatı söylensin halkımız da öğrensin!” dedi
“Şimdiye kadar TOKİ’ye kaç dava açıldı? Davalar kimin lehinde kimin aleyhinde sonuçlandı bunları da bilmek istiyorum!” diyen Biçer “TOKİ’ye neden dava açıldığını da sordum, kim, kimi neden şikayet etmiş bilelim. Başbakanlığa bağlı bir kurumun ne kadar legal çalıştığını anlamak gerek!” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.