Torun: AP’ye Efelenmek Türkiye’yi Felakete Sürükler

AP’nin Türkiye’yle müzakere kararını dondurulmasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Avrupa Parlamentosu’nun kararı karşısında efelenmek Türkiye’yi felakete  sürüklemekten başka bir şey değildir. Bu kararın resmi bir karara dönüşmemesi için CHP tüm gücüyle mücadelesine devam edecektir” dedi.

Torun, yaptığı açıklamada AP'nin Türkiye   kararının, “pireye kızıp yorgan yakmak” olduğunu ifade ederek, “Türkiye 53 yıl önce uygar dünyanın bir parçası olmak için bu yola çıkmıştır. Gerçekte Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP iktidarının hedefinde hiçbir zaman AB üyeliği olmamıştır. AP bilmelidir ki Türkiye sadece Erdoğan ve AKP değildir. Bu ülkenin, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, ifade özgürlüğüne inanan ve savunan, bu uğurda mücadelesine devam eden milyonlarca gerçek yurtsever insanı vardır. Bu karar bu değerlere inananlara ağır bir darbe olmuştur. Son derece üzücüdür” şeklinde konuştu.

“Diktatörlüğünü İlan Etmeye Çabalayan Zatın Boş Tehditleri”

Karara karşı ortaya konulan bu “kabadayı yaklaşımların, atılan salvoların, meydan okumaların” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve hükümetin kendine güvensizliklerinin, komplekslerinin açık bir tezahürü olduğunu savunan Torun, şöyle devam etti:

“Bu davranışlar Türkiye’yi ekonomisinde ciddi belirsizlikler ve katlanılamayacak ekonomik maliyetler taşıma riskleriyle baş başa bırakacak. Bu kendini bilmez meydan okumaların iç politikaya yönelik mesaj vermekten başka amacı yoktur. Uluslararası güç kaynaklarına sahip değilken, nükleer enerjiniz yokken,  finans  gücünüz zayıfken,  büyük bir teknoloji gücünüzde yokken, Avrupa Parlamentosu’nun kararı karşısında efelenmek Türkiye’yi felakete  sürüklemekten başka bir şey değildir” ifadesini kullanan Tosun,  kararın resmi bir karara dönüşmemesi için tüm gücüyle mücadeleye devam edeceklerini belirterek,  “İnanıyorum  ve umuyorum ki önümüzdeki süreçte Avrupa Parlamentosu da dengeleri gözden geçirecek, diktatörlüğünü ilan etmeye çabalayan bu zatın boş tehditlerini dikkate dahi almayacak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanmış,  yolu  çağdaşlık yolu olan Türk ulusunun hak ettiği yerde olacağı kararları alacak iradeyi gösterecektir” sözlerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.