Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari AİLE kosgeb pkk

TRT Programına MHP'den Tepki

TRT’de “Sen Olsan Ne Yapardın?” adıyla yayınlanan, aktörlerin gerçekmiş gibi canlandırdıkları durumlara karşı vatandaşın tepkisini ölçen programa MHP’den tepki geldi.

MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili ve aynı zamanda hekim olan Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, “AKP hükümetlerinin kutuplaştırma, düşman yaratma ve vatandaşlar arasına nifak tohumları serpme operasyonunun her alanda etkili olduğu açıkça meydandadır” diyerek bunun son örneğinin de TRT 1'de yaşandığını öne sürdü.

Antalya Milletvekili Yurdakul “Önceki gün TRT 1'de yayınlanan ve Altan Erkekli' nin sunduğu ‘Sen Olsan Ne yapardın?’ adlı TV programında sağlık camiamıza açıkça saldırılmıştır. Zor şartlar altında yetişen Sağlık Çalışanlarımız zan altında bırakılmışlardır. Sağlık camiasını ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyen, umursamaz ve vicdansız bir insan kitlesi olarak resmeden TRT 1, açıkça sağlık personelini hedef göstermiştir” dedi.

Her ne kadar mizansen de olsa TRT 1'de yayınlanan bu programda, hastaya müdahale etmeyen sağlık personeli imajı oluşturulduğunu ve vatandaşların adeta sağlık camiasına karşı kışkırtıldığını anlatan Yurdakul, “Türk Milletinin vicdanında sağlık camiasına yönelik icra edilen bu yanlı ve kirli propagandayı kabul etmek mümkün değildir.” dedi.

-“ÖZÜR DİLEMELİLER”-

Yurdakul, tüm sorumluların özür dilemesi gerektiğini ifade ederek; “Sayın Başbakan, sonra Sağlık Bakanı, akabinde TRT genel müdürü, ilgili programın yapımcıları ve sunucunun bu rezaletten dolayı tüm sağlık camiasından özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

-“BİR KEZ DAHA SAĞLIK PERSONELİ HEDEF GÖSTERİLİYOR”-

Yurdakul, kutuplaştırma, nefret söylemi ve manipülasyonu bir siyaset tarzı olarak belirleyen AKP hükümetlerinin, sağlıkta dönüşüm programı (SDP) vasıtasıyla sağlık personeline yönelik şiddetin yükselmesine neden olduğunu ifade ederken, sağlık personelinin AKP'li siyasetçilerin umursamaz ve önemsemez tavırları ile muhatap olmakta ve kelimenin tam anlamıyla birer tüccar muamelesi gördüğünü anlattı.

MHP MYK Üyesi ve Milletvekili Yurdakul; “Performans adı altında sağlık personelini baskılayan yönetim tarzının, hastayı iyileştirmekten ziyade katkı payları vasıtasıyla hem hastayı hem milletimizi maddi yönden mağdur ettiği açıktır. Hekime müracaat sayılarının 2002'den 2015'e kadar yılda 3.1'den 8.4'e yükselirken sağlık hizmetlerinden memnuniyetin azaldığı, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının her geçen gün biraz daha bozulduğu bilinmektedir. İnsan hayatıyla ilgilenmenin getirdiği baskı ve hassasiyet nedeniyle omuzlarındaki yükün farkında olan sağlık camiası, AKP'nin sağlık politikaları neticesinde sağlık hizmeti sunumunda sıkıntılar yaşamaktadır. Sağlık çalışanlarına karşı günden güne artan şiddet olayları, sağlık çalışanlarını işlerini yapamaz bir hale getirmiştir” dedi.

-ŞİDDET ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR-

Yurdakul, istatistiklerle sağlıkta şiddeti açıklarken; “Yapılan araştırmalara göre an itibariyle sağlık çalışanlarının yüzde 70’i şiddete uğramış durumdadır. Beyaz kod verilerine göre son iki yılda sözlü veya fiziksel şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısı 20 bin 159 olarak ifade edilmektedir. Beyaz kod 2012 yılında ayda 721, 2013 yılında 890, 2014 yılında ise ayda 976 vakaya ulaştığını” bildirdi.

Milletvekili Yurdakul; “Buradan açıkça ifade ediyorum ki, hangi önlemi alırsanız alın, sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve itibarsızlaştıran davranışları sona erdirmediğiniz müddetçe sağlıkta şiddete son veremezsiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.