Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu

TRT'nin Drone Faturası Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığı’nın maçlarda görüntü çekmek için kiraladığı “drone” olarak bilinen insansız hava araçlarına, piyasanın çok üstünde para verildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. TRT’nin bazı maçlarda kullanılmak üzere kiraladığı “drone”larla ilgili iddiaları gündeme getiren Tanrıkulu, “Piyasa ücretlerine göre, en fazla 2 bin lira ödenmesi gerekirken ‘drone’ların tek uçuşu için 8 bin 500 lira harcama yapıldığı iddia edilmektedir. Başlatılan soruşturmaya göre de, ‘drone’lara, KDV dahil 850 bin lira ödenmiştir” dedi. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

“TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığının maçlarda görüntü çekmek için kiraladığı ‘drone’lara piyasanın çok üstünde para verildiği iddiası doğru mudur? Maçlarda görüntü çekmek için kiralanan ‘drone’ların piyasadaki tek uçuş fiyatı nedir? . TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığı tek uçuş için ne kadar bedel ödemiştir? TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığı kiralanan ‘drone’lar için şimdiye kadar toplam ne kadar para ödemiştir? TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığı drone kiralamak için hangi şirketle anlaşmıştır? Bu kira işi için ihaleye çıkılmış mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.